Friday, April 27, 2007

Playstation 3 yllättävän yhteensopiva ohjaimien kanssa.

Tuossa kun kokeilin Usb-ohjain välikappaleella, joka on lähinnä PC:lle tarkoitettu niille jotka haluavat pelata PC pelejä kuten Tony hawk tai muuta vastaavaa joka toimii huomattavasti paremmin padilla. Päätin tökätä kyseisen kappaleen Ps3:n ja se toimi yllättävänkin hyvin, näppäimet vähän sekoilivat mutta pienen säätämisen jälkeen pystyi ohjaimella pelaamaan, hauskin tapahtui kuitenkin kun koitin Cube ohjainta Dualshokin jälkeen josta video alla:

Resistance Cube ohjaimella

Katsokaa myös Alla oleva blogaus

Oblivion, Ninja gaiden sekä Virtual Tennis [PS3]

27.4 tänä vuonna voittaa jopa monet pyhäpäivät, tänään Playstation Storeen saapui demot Ninjagaiden Sigmasta sekä Virtual Tenniksestä molemmat ovat varmasti hyviä pelejä vaikka jälkimmäinen jääkin pahasti etummaisen varjoon.

Mutta päivän suurin uutinen on kuitenkin OBLIVION joka julkaistiin Ameriikan mantereella jo 23.3 mutta nyt kyseinen tekele ilmestynee Eurooppaan tänä viihderikkaana perjantaina! Oblivionin Ps3 version arvostelu ilmenee tänne varmaankin ensiviikon aikana mikäli saan itseni irti padistä!

The Elderscrolls IV: OBLIVION


Ninja gaiden: Sigma



Ja mikäli jotain Tennis pelejen parhaimmistoon kuuluva Virtual Tennis kiinnostaa niin tässä vielä:

Virtual tennis

Tuesday, April 17, 2007

Tuska Festival 2007!



Tuli tuossa hankittua Tuska liput nyt sitten perjantaille, hemmetin kovia pändejä tulossa tässä lista:

Perjantai 29.6.


Children Of Bodom
Immortal (NOR)
DragonForce (UK)
Hatesphere (DEN)
Katatonia (SWE)
Turisas
Imperia (NL/FIN)
Maj Karma
Moonsorrow
Scent Of Flesh

Lihavoidut bändi nimet ovat ne jota itse odotan innolla. Hae sinäkin jo omat Tuska perjantai liput lähimmästä lippupalvelustasi!

Morrowind Modit

Unohdus lähestyy blogissa esittelin vähän omaa Morrowind modi valintaani, tästä kaveri kuitenkin kyseli että mitäs modeja minulla on ja mistä niitä olin saanut.


Morrowind maasto ja rakennus textuurit uusiksi
Ultimate Textures - complete
Visual Pack

- Itse pidän visual packistä enemmän mutta molemmat ovat hyviä, katso linkeissä olevista screenshoteista ja tee valintasi kumman otat

Muuta
Oriental wpns pack

Ruumiit paremmiksi, tämä muuttaa morrowindin ihmisten ja örkkien grafiikkaa hurjasti
Better bodies
Better heads

sää
Real stars
Real moons

Sekalaista
Better books
Silverware enhacer
Bottle replacer
Real sign posts

Ääni
Atmospheric sound effects
- tämä vaatii vähän säätämistä mutta ehdottomasti sen arvoinen, pelin ääni maailma muuttuu uskomattoman hienoksi.

Tuossa on osa minun modeistani, jotka varmasti auttavat tekemään morrowindistä täysin uuden kokemuksen mutta varoituksena voin sanoa että peli rupeaa vaatimaan koneelta hieman enemmän näiden asentuessa, suosittelen vähintään 512ram ja näyttis 64mt muisita että

Lisää voi hakea Planet elderscrollssin sivuilta, models and textures osiosta löytyy näitä hemmetisti, myös Hall of fame modeja kannattaa katsastaa ne eivät tuota titteliä ole tuulesta temmanneet.

Monday, April 16, 2007

Unohdus lähestyy! 27.4

The Elderscrolls: OBLIVION





Ps3:sen tulevaa pelivalikoimaa kun katsoo niin ei voi olla huomaamatta, PC:llä ja Xboxeilla julkaistua AAA luokan peliä. Kyseessä on jatkoa Elderscrolls pelien sarjaan joista aiemmat osatkin voivat olla tuttuja kuten Arena, Daggerfall sekä Morrowind. Itse pelasin morrowindia ja pelaan vieläkin Pc:llä. Nyt tämä viimevuonna julkaistu huippupeli Oblivion julkaistaan myös alustelle jolla minäkin voin sitä pelata, tietokoneeni kun sanoo itsensä irti uusimmista peleistä FarCry:nkin toimiessa vain minimi asetuksilla.

Linkkejä aiheesta

Oblivion IGN
Kotisivu
Konsolifin hypeketju



Sitten hieman Morrowindistä, itse ensimmäisenä kertaa kun peliä pelasin läpi vedin sen ilman mitään modeja. Nyt modeihin tutustuneena hieman harmittaa kun tuohon sorruin, modit tekevät pelistä suurimmilta osin huomattavasti paremman. Esimerkiksi äänimaailma muuttuu täysin kun hakee sitä parantavat modit, voit jopa kuulla lippujen ääntelyn tuulessa sekä susien ulvonnan kylmässä yössä vaeltaessasi.
Textuuri parannus modit taas muuttavat pelin yleis ilmeen täydellisesti, kaikki on tarkempaa ja kauniimpaa. Myös eri objectien parannus modit kuten lasien parantavat grafiikkaa merkittävästi. Tietysti sanottakoon että kun ensimmäisen kerran peliä läpäisin ei minulla vielä ollut kuin kolmas osa tästä Ram muistin määrästä mitä minulla nyt on. Nyt peli toimii hienosti näillä modeillakin.

Tässä vähän kuvia modatusta Morrowindista, mitään muuta kuin ulkoasua ei ole muokattu:






Wednesday, April 11, 2007

PS Store.

Mikäli ihmettelet Wii konsolin vähäisestä huomiosta täällä syitä löytyy muutama
Itse kun en viellä omista Wii konsolia, koska sisareni hankkii sen mahdollisesti syntymäpäivälahjaksi. Meidän talossa minulla ollessa ylivalta konsoleihin pystyn ongelmitta pelaamaan myös muiden koneilla ja sama toisinpäin eikä mitään suuria tappeluita tule. Nyt kuitenkin kun Wii ominaisuuksien ja Pelien testauksessa pystyn vain ihmettellemään Metdragoidia kyläilemässä ei kannata ihmetellä Wiin jäämistä vähemmälle huomiolle täällä.
Toisena syynä on tietysti konsolien hintaeron oikeuttava ominaisuuksien määrä ero.
Joissa PS3 on odotetusti laajempi alue käsitellä.

Playstation Store





Nextgen konsoleissa on kaikissa jokin tämän kaltainen ominaisuus, XO:lla Live arcade, Wii:llä Virtual Console. Kyseinen ominaisuus on internet sivun tyylinen kauppapaikka josta voi ostaa lisäsisältöä koneeseesi. Esimerkiksi pikkupelejä, lisä sisältöä peleihin, videoita sekä muuta vastaavaa. Palvelu ei ole pelkästään maksullinen silä sieltä löytyy myös Demoja sekä Trailereita, ja lisäsisältökään ei välttämättä maksa jokaisesssa tapauksessa mitään.

Playstation Store tarjoaa nämä kaikki ominaisuudet, Playstation storeja löytyy kolme kappaletta nämä ovat Amerikka, Eurooppa sekä Aasia. Storeen logatakseen tarvitsee luoda sinne alueelle oma Playstation Network tili, mitään luottokortti tietoja tähän ei tarvitse koska palvelu on ilmainen vaikka joistain sisällöistä pitääkin maksaa.
Itse olen luonut jokaiselle alueelle oman tunnuksen päästäkseni kaikkeen mahdolliseen sisältöön kiinni heti niiden ilmestyessä.

En ole vielä kyennyt heiluttamaan pankkikorttiani kyseisessä storessa mutta tässä hieman listaa mitä Ps storesta jo löytyy mm:

- Super Rud a dub (demo ja kokoversio: 5€)(eu)
- Blast Factor (demo ja kokoversio: 5€)(eu)
- Tekken Darkressurection HD: 10€ (eu)
- Armored Core Demo (US)
- Full Auto Demo (US)
- GO Sudoku (demo ja kokoversio: 5€) (us)
- Lemmings (demo ja kokoversio: 5€) (eu)
- Flow: 5€ (eu)
- Ridge racer 7 demo (eu)
- Motorstorm demo (eu)
- Resistance fall of man demo (eu)
- Gt HD (eu)
- Genji demo (eu)
- F1 demo (eu)

Sekä monta Traileria tulevista elokuvista kuten Casino Royale, Transformers tai Next.

Myös Psone klassikoita löytyy, näitä tosin voi tällä hetkellä pelata vain PSP käsikonsolilla. Näitä ei vielä löydy Euro Storesta joten Euroopassa voimme joutua vielä odottaa ellei halua heiluttaa visaa Amerikan storessa.

Store toimii, ja kiitos taustalatauksen voi pelata demojen ja muiden sisältöjen latautuessa. Nopeus on myös päätä huomaavaa sillä latasin 900mt tiedoston varmaan alle 3-4:ssä tunnissa 1mt netillä joka on sentään jaettu viellä tietokoneelle.

Nettiselailu konsoleilla

On tullut aika jolloin konsolit ovat astuneet internetin kiehtovaan maailmaan. Monet Wii ja Ps3 käyttäjät sekä tietysti PSP että DS käyttäjät pystyvät surffaamaan internetin tiedonvaltameressä.

PS3 Selain


Wii Selain


Molemmat Selaimet hoitavat suurimman osan sivuista kunnialla, lukuun ottamatta jotain mutkikkaita JAVA sekä Flash sivuja. Ainoa suuri ero on siinä että Wiin selain on huomattavasti Ps3:n vastaavaa parempi, eikä ihme sillä senhän on valmistanut yksi suosituimmista selain valmistajista eli OPERA, mutta näppäimistön ja hiiren puute konsolista on valtava puutos kun vertaa Ps3:sen tarjoamaan tukeen tälläpuolella.
Useimmat Foorumit toimivat loistavasti paitsi pelaajalehden foorumi. Ps3:lla on myös jotain Kotaku sivua vastaan kun tätä sivua se ei suostu enää näyttämään 2 sekuntia pidempää.
Perus selaimia verratessa Wii vie potin kevyesti kotiin, muttei kannata unohtaa Ps3:n Linux valmiuksia jonka avulla voit saada koneelle vaikka Operan tai jopa Mozillan sekä internet kommunikointi ohjelmia kuten ICQ.
Wiille tosin varmaan löytyy myös tulevaisuudessa, ellei jo nyt erillaisia näppäimistöjä, mutta Nintendon tapa suosia vain omia ohjaimiaan on nähty jo lähes jokaisella konsolijulkaisullaan joten Pc:si logitechit ja MS:tin valmistamat hiiret tuskin koneessa toimivat.

Tuesday, April 3, 2007

Wii konsoleita nyt 10,000 Suomalais kodeissa

Nintendo on vihdoin alkanut nauttia suosiotaan myös täällä Suomessa,


Pelaajalehti uutisoi Lähdesivu
Nintendoa maahantuovan Amo Oy:n tiedotteen mukaan Suomessa on myyty nyt 10 000 Wii-konsolia. Lisäksi Amon toimitusjohtaja Peter Åhman ennustaa, että tämän vuoden loppuun mennessä määrä tulee vielä moninkertaistumaan, sillä kysyntä kasvaa edelleen.


Wii tuli Suomessa kauppoihin 8. joulukuuta 2006, joten kymppitonnin raja meni rikki vajaassa neljässä kuukaudessa.


Hienosti on Wiillä lähtenyt konsolimyynnit myös suomessa alkuun, vaikka konsoleita ei juurikaan riitä kaikille. Mutta Nintendo pyrkii varmasti korjaamaan tilanteen. Suomessa en ainakaan itse ole nähnyt laitepulaa mikä on mielestäni vain loistojuttu.
Nintendo ei juurikaan ole suomessa ennen pärjännyt, mutta Wii on nähtävästi purrut nyt läpi ennakkoluulojen.

Myös Ps3 eurojulkaisu sujui myyntilukujen mukaan hyvin
Viimeisten tietojen mukaan konsolia on myyty euroopassa 600,000 kappaletta ja eurojulkaisun väitetään tuottaneen yli 400 miljoonaa euroa joten ei huonosti sekään.
Suomessa konsolia on myyty reilut 5000 kappaletta, joka on ymmärrettävää kun konsolille on varmasti ehtinyt kertyä ennakkotilaajia kaiken tämän odotuksen jälkeen.

Lähde

Ps3 myynnit luultavasti kuitenkin kokevat kuluvan viikon aikana jokseenkin merkittäviä laskuja kun kaikki hätähousut ovat konsolinsa hakeneet.