Friday, August 31, 2007

GRAW2 - Ghost Reacon: Advanced warfighter2 Hankittu



Demon jättämän positiivisen mielikuvan jälkeen sekä lukuisien kehujen ja suosion perusteella päätin antaa kyseiselle pelisarjalle mahdollisuuden Graw2:sen johdolla.
Pelin demo kuvaa hyvin pelin meininkiä sillä peli on juurikin sitä. Alun tutoriaali toki toi esille pari hyvinkin tärkeää sotilaan perustemppua jota sitten hyödynnetään tietty läpi pelin.

Moninpeli vaikutti hieman tökerömmältä kuin Resistancessa, sillä ensimmäisen pelin aikana katkesi peli heti tuntemattomasta syystä ja uuden peli seuran löytäminen kesti yllättävänkin kauan sillä moni peleistä oli jo menossa ja 15min ei viitsisi odotella vaan tietty heti pelaamaan kuin mahdollista.
Kun sitten lopulta pääsin oli moninpeli kyllä rautaa ja muutama tunti siinä sitten hujahti rattoisasti.
Jaetun ruudun moninpeliäkään ei ollu unohdettu, mutta hieman jäi harmittamaan se että 3rd person kuvakulmasta oltiin siirrytty PC:n first personiin.

Arvostelun pukkaan kunhan olen peliä tarpeeksi pelaillut.

Kuvia (IGN GRAW2)

Tuesday, August 28, 2007

Löytö: Dark Chronicle



Dark Cloudin nimen vaihtanut seuraaja löytyi halpaan hintaan käytettynä (18€) joten en tietysti voinut antaa tämän roolipelikokemuksen valua silmieni ohitse joten nappasin kyseisen nimikkeen siitä heti kainalooni ja kassalle. Tuota on hetki tullut pelattua ja sanottakoon nyt vaikka että pelissä ei kehitetä hahmoa juuri lainkaan (ainakaan tähän mennessä ei juurikaan lainkaan ole hahmoa kehitetty) vaan lähinnä aseita sekä robottia. Luolastot ovat pitkiä ja lähes kaikki kerrokset ovat aina erilaisia kun niihin astelet eli uudelleen peluu arvoa voi löytää kymmeniksi tunneiksi erityisesti kun tiettyjen sääntöjen mukaisesti läpäisemisestä saa mitellallepa.

Wednesday, August 22, 2007

Wii Mietteet



Nyt on tullut Wii:tä sen verran tahkottua että voi jonkinlaisia ensimietteitä laitteesta sanoa.

Alussa oli jotain ongelmaa virran saannin kanssa ja meinattiin että laite on rikkoutunut kuljetuksessa tai jossain mutta muutamien uudelleen kokeiluiden jälkeen laite alkoi taas pelittää ja varsin vahvasti pelittääkin. Laite on hyvin hiljainen ja pieni. Laitteen voi helposti napata mukaansa ja liittää eri televisioihin jos taloudessa haluaa pelata eri televisiolla. Cube porteista annan suuren plussan sillä rahastukselta on vältytty ja Virtual consolen pelejä voi pelata hienosti cuben vanhalla ohjaimella.

Virtual console omaa jo nyt kattavan valikoiman nintendon ja segan sekä Turbo grafixin pelejä. Myös ostaminen on helppoa ja lataukset tapahtuu hetkessä. Ainoana valituksen aiheita tuottaa hinnat. Yli 10 vuotta vanhat pelit maksavat 1000 wii pistettä (2000 pistettä saa 24€) Snes pelit jotka ovat varmaan jo päälle 15 vuotta vanhoja elle enemmän maksavat 800 ja yli kaksi kymmentä vuotta vanhat nes pelit 500. Nämä omaavat ehkä klassikon arvon mutta kun kyseessä on periaatteessa vian rom tiedostoja niin on hinta korkea. Kilpailiatkin tarjoavat huomattavasti tuoreempaa materiaali välillä jopa puoleen hintaan. Mutta Pakkohankintana ostin itsekin hinnoista huolimatta pari peliä Mario kart 64 ja Zelda III:sen. Molemmat toimivat todella hyvin vaikka hieman jäi kaipaamaan pieniä graafisia parannuksia kuten tekstuuri pehmennys sekä muita tv kohtaisia säätöjä. Pelit ovat täysin sellaisia kun ne olivat julkaisussaan.

Wiin käyttöliittymä on helppo se koostuu Pienistä televisio ruuduista tai paremmin sanottuna kanavista(channel) joissa jokaisessa pyörii pieni video/kuva joka kertoo mistä pelistä tai ohjelmasta on kyse.
Konsolista löytyy jo varsin veikeä äänestys kanava jossa pääsee äänestämään A vai B vaihtoehtoa päivittäisistä asioista ja pääsee siinä arvaamaan myös kumpi saa enemmän ääniä. Uutiskanava löytyy myös josta jostain kumman syystä uupuu peli osio. Nettiselain osion voi ostaa 500:lla pisteellä joka on periaatteessa riisuttu Opera Wii:lle. Sekä Valokuville tarkoitettu josta voi katsoa SD kortilla olevia kuvia mikäli tälläisen omistaa.

pelien pelaaminen on helppoa vaikka moni varmasti laittaa levyn sisään aluksi väärinpäin. Peli levy asetetaan kelkkaan ja valitaan pelin oma kanava joka ilmestyy valikon yläkulmaan. Ladatut pelit käynnistyy tällä tavalla myös.
Pelejä mahtuu wiihin muutama kymmen ja tila onkin laitettu jälleen nintendon omissa Block/palikka yksiköissä joita on aluksi 2100 jos oikein muistan.

Lisälaitteet ovat kalliita vaikka osa niistä on lähespakollisia. Itse jouduin tietty heti hankkimaan nettiadapterin (mielestäni wii:ssä olisi saanut olla tälläinen sisään rakennettuna!!) ja HD piuha molemmat olivat noin 40€. Mutta nämä toimivat mallikkaasti joten asia on kerralla selvä.

Helppokäyttöinen ja kuluttaja ystävällinen konsoli sekä pelattavaa löytyy ainakin tulevaisuudessa kaikille.

Excite truck arvostelu

Wiin julkaisuaikoina varmasti monen wii pelaajan hyllyynkin ennättänyt exite truck avaa Wii arvostelut blogissani ja näin jo alustavasti sanotaan että hyvin avaakin.

Exite truck on hyvin erikoinen autopeli, joku voisi luulla että se on pelkkää perus kaahailua rekoilla mutta peli on ehkä genrensä mukaan jonkin sortin Motorstormin ja F-zeron synnyttämä huippunopeuksissa kulkeva rallipeli. Välillä nopeudet nousee niinkin korkealle että ei tiedä missä sitä nyt ajaakaan.

Pelin perus ohjattavuus esittelee/eli ehkä ensimmäisten joukossa miten autopelin voi Wii konsolille toteuttaa. Wii:n kaukosäädin käännetään viistoon ja pidetään molemmista päistä kiinni ja kuvitellaan että se on ratti. Hieman harmittamaan jää että Mario Kartin mukana tulevaa Wii rattia ei vielä ole saatavilla mutta se unohtuu hyvin nopeasti. Ohjattavuus on aluksi aika moista totuttelua ja hyvinkin samankaltainen kuin motorstormin vastaava. Mutta tutoriaalin jälkeen istuu ohjattavuus hienosti käsiin. Myös aloittelevilla pelaajilla on hyvä mahdollisuudet voittoon sillä kontorit ovat sen verran simppelit, noupeudessa tietysti voi hävitä pelin läpi vetäneille mutta pisteissä kaikilla on hyvät mahdollisuudet voitta tämä tuli koettua sekä Medragoidin että erään toisenkin kaverini kanssa. Jään vieläkin ihmettelemään miten toinen kavereistani pistää tuplana sen määrän ilmalentoja kuin minä kun taas toinen driftaa koko kentän.

Graafisesti peli on hieman suttuinen, mutta tätä ei niin pelin nopeuksissa huomaa ja yleisesti se ei ole häirinnyt mitenkään. HD piuhalla kuva selvenee jonkin verran mutta ikävät sahalaidat tulee esiin. Vesi näyttää hienolta kunnes pelaaja menee sen yli jolloin pärskähdys efekti jää varsin laimeaksi, autot ovat pehmeän näköisiä ja niitä löytyy runsaasti joka makuun vaikka kaikki ovatkin saman tyyppisiä.
Graafisesti peli on vaisu mutta tähän kuvaan varmasti vaikuttaa Motorstormissa viettämäni aika ennen tätä ja sen verran eri rauta on kyseessä ettei tästä voi sakottaa kun pelin pää paino on pelattavuudessa ja hauskuudessa. Myös erikoisesta maan muokkaus tehoesineet lisäävät pelin näyttävyyttä ja mielenkiintoa sekä poistaa pelin perushuttua leiman todella tehokkaasti.

Peli tarjoaa hauskaa menoa alusta loppuun ja moninpeli on Nintendon normaaliin tapaan rautaa. Peli on helposti lähestyttävä ja kontrollit toimii moitteettomasti.
Huonoiksi puoliksi mainittakoon Cube tasoiset grafiikat, nelinpelin ja nettipelin puute, ja lisäksi pelin super exite tilan avaaminen vaati jokseenkin liikaa kun ajattelee Nintendon tavoittelemaa kohderyhmää. Meille HC pelaajille nuo tuskin tuottavat päävaivaa vaikka muutamia yrityksiä varmasti joutuukin, mutta kun jokainen kilpailu pitää vetää parhaimalla arvosanalla läpi saadakseen edes avattua toisen erän autoja jotka saa superexiten myötä näkyville.

8½/10
Nopeuden huumaa!

Tuesday, August 14, 2007

Wii hankittu



Nyt on sitten vihdoin hankittu tähän talouteen pikku siskon toimesta, joten tietty täytyhän siihen hankkia heti miten ainakin yksipeli sekä netti välikappale (joihin meni taas hienosti 70€). Peli jonka valitsin ensimmäiseksi pelikseni oli exite truck jonka arvostelun varmaan heitän tänne kunhan sitä enemmän olen päässyt pelailemaan.

Saturday, August 4, 2007

Uusia demoja Playstation storeen

Nytemmin on tullut muutamakin päivitys ja demoja on tullut viikottain. Tällä viikolla saatiin Ghost Recon advanced warfighter joka tunnetaan ehkä paremmin nimellä graw. Kyseinen peli oli yllättävän hyvä mitä kokeilin, ja täysin uusi koska en ole tämän tyylisiä strategisia 3rd person shoottereita paljon pelaillut.

Viimeviikolla saatiin Heavenly sword lyhyt demo jossa pääsi vähän koittamaan taistelu järjestelmää joka on yllättävän monipuolinen ja poikkeaa vahvasti muista lajityypin peleistä. Tietty peli on omaksunut myös Gow pelistä toimintakohtauksissa käytettävän nappien painnallusten ajoitus systeemin mutta tämä toimii niin se ei niinkään haittaa. Myös japanin storeen tuli Bladestorm demo jota en ole vielä koittanut tai saatikka täysin ladannut mutta prosentit menee siinä 60%

Viimeviikkoa edeltävällä viikolla taas saatiin the Darkness joka on mafia tarina pimeillä supervoimilla höystettynä. Kontrollit olivat jokseenkin hankalahkot mutta toimivat silti siedettävästi. Piemys voimat olivat mahtavia mutta tuskin tulen peliin rahaa sijoittamaan ennen hinnan alennusta sillä fps pelit pakkaavat olemaan sellaisia 10h läpijuoksua kun itse vaadin pitkäikäisyyttä varsinkin 65€ maksaville peleille.

2Moons mmorpg aloitettu


mmorpg:tä on tullut tänä vuonna jo kokeiltua kolmea näin conquerin lopettamisen jälkeen. Nyt on vuorossa 2moons joka vaikuttaa päälin puolin todella hyvältä ja tietty sekin auttaa asiaa, että kyseinen peli on ollut vasta 3 päivää open beta, eli vielä pääsee menoihin mukaan ja hyvin pääsekiin.

Tässä pari kuvaa pelistä:






Pelaan ensimmäisellä Tiereste servillä ja useimmiten toiseksi viimeisellä sub serverillä. Lvl 24 Azure Knight tällä hetkellä.