Saturday, February 21, 2009

Noby Noby Boy [PS3 – PSN]

[Pelaajia] 1
[Ikäraja] K3
[Genre] ?
[Hinta] 3.95€
[Muuta] Saatavilla vain PSN verkkokaupasta

Playstation Network jatkaa keväistä linjaansa Flower pelin aloittamana, vaikkakin näin suomalaisittain hieman etuajassa. Tällä viikolla kauppaa täyttää värikäs Noby noby boy. Pelin ulkonäkö voi olla tutun oloinen We love Katamari pelisarjaa pelanneille, eipä ihme sillä samat henkilöt ovat myös Noby noby boyn takana.
Noby noby boy idea on tuttua japanilaista nerokasta hulluttelua, tätä edustaa myös pelin eriskummallinen ulkoasu, jonka nähdessään ei voi kuin kysyä mitä aineita siellä japanissa oikein nautitaan.


Noby noby boyssa ohjataan vaaleanpunaista nelijalkaista ulkomuodoltaan matoa muistuttavaa olentoa. Tämä olento pystyy venyttämään itseään uskomattomiin pituuksiin.
Olennon venyttämisestä tekee hauskaa pelin vaihtelevat ympäristöt ja niihin laitetut tavarat, jotka kaikki tottelevat perus fysiikan lakeja. Mitään räsynukke efektejä ei kannata odottaa. Tästä huolimatta eri tasojen läpi pujottelu ja rakennuksien kaataminen on yllättävän hauskaa puuhaa.
Ei Noby noby boyssa silti pelkästään venytellä, vaan hahmolle on annettu myös kiva määrä muita pieniä temppuja kuten syöminen, hyppiminen ja tarraaminen.
Peli ei seuraa juuri mitään normaaleja kaavoja vaan se antaa pelaajan temmeltää mitä ihmeellisimmissä maailmoissa tutkien ja leikkien. Tämän takia tavoitteita kaipaavat pelaajat luultavasti kyllästyvät kun Trophyt on kerätty talteen.


Äänimaailmalta ei voi kamalasti odottaa, tämän ollessa rajoitettu lähinnä taustamusiikkiin ja eläinten, ajoneuvojen sekä ihmisten ääntelyyn. Kerrottakoon kuitenkin että peli omaa tuen lähes kaikille XMB:n ominaisuuksille. Kuvakaappaukset onnistuvat, omien kappaleiden kuuntelu onnistuu, myös videoita voi kuvata.
Graafisesti peli on todella pelkistetty, mutta ulkonäön omaperäisyys sekä värikkyys korvaa paljon. Mitään hidastuksia ei myöskään pelatessa näkynyt vaan peli pyöri sulavasti vaikka kuinka tavaroita viskoi ympäriinsä.

Noby Noby boy on kiva pikku ”peli” joka tarjoaa hintaansa nähden yllättävän paljon nähtävää ja tutkittavaa. Peli soveltuu erityisesti niille, jotka etsivät jotain aivan muuta tähän nykypäivän räiskintä rikkaaseen pelivalikoimaan. Tai vaihtoehtoista terveellisempää happomatkaa huumeiden sijasta.

8/10
Harvemmin tulee peleissä vastaan ninjoja traktoreilla, tai kanalla ratsastavia muumioita.


No comments: