Friday, December 7, 2007

Parhaat pelit jota kukaan ei ole pelannut osa: 4
Tällä kertaa käsittelen tässä osiossa pelin joka kantaa nimeä Sword of the samurai.
Nimi itsessään voi monessa herättää pieniä negatiiviseen kuvaan johtavia kysymyksiä, mutta peli itsessään on todella viihdyttävä jos se saa tuulta alleen.

Pelin ideana on luoda alussa itselleen samurai jonka saa nimetä itse sekä valita sille naaman. Hahmo editori on köyhä, sillä siinä saa valita vain jonkin pelissä olevan tyypin naaman ja vaatteet, mutta tähän ei kannata paljoa laitaa huomiota.
Peli alkaa Samuraisi astellessa kohti kaupunkia ylitse sillan ja näkee harjoitus matsin puukepeillä,(samurait harjoittelivat, taistelua tyypillisesti puukepeillä) toinen samuraista menettää puumiekkansa ja samuraisi nappaa sen ilmasta ja menee tietysti koittamaan vastustajan kykyjä. Tämän taistelun voi joko hävitä tai voittaa, joka tapauksessa pelaaja passitetaan harjoittelemaan samuraiksi erääseen taistelu tyyli kouluista. Tämä ensimmäinen kaupunki antaa pelaajalle perus tiedot taistelemiseen jolla hän pääsee kaupungin tehtävä linjan suorittaessaan toiseen kaupunkiin.

Peli on graafisesti nykypäivän stadardeilla hieman karun oloinen, mutta peli omaa yllättävänkin syvän taistelu mekaniikan vaikka hahmoille voikin asettaa vain kolme liike sarjaa. Taistelussa yksikin lyönti voi kaataa vastustajan joten näiden lyöntien tai lyöntisarjojen kannattaa olla tarkasti valittu. Puolustukseen saa myös hurjan määrän mitä erikoisempia kykyjä joilla vahingoittaa vastustajia.
Pelin lopullista päämäärää ei löydy ja samuraitaan voi parannella eri tavoin lähes loputtomiin. mainetta ja pahaa mainetta voi hakea eritavoin osallistumalla tehtäviin ja turnajaisiin, sekä tietty voittamalla legendan maineeseen yltäneitä samuraita.

Peliä tuli hakattua todella paljon Ps2 aikoihin kaverin kanssa, ja mittelyt samuraiden paremmuudesta kesti yleensä tunteja.

No comments: