Tuesday, December 18, 2007

Ps3 DivX toisto [testaus]Sony antoi Playstation3 konsolin omistajille ympärimailmaa tänään jälleen uuden järjestelmä päivityksen ladattavaksi. Tietysti tämä on pakko ladata jotta pelit ylipäätänsä toimivat kun konsoli on kytketty nettiin. Päätin pistää tämän päivityksen pienelle koetukselle ja kertoa hieman tästä hienosta lisäominaisuudesta DIVX.

Divx tukihan itsessään tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä että laite tukee yhäuseampaa video formaattia. Ps3:sen tapauksessa tämä mahdollistaa mm Divx XVID tiedostojen katsomisen laitteella jotka käyttävät yleensä tiedostoa tyyppiä .avi.

Toisto CD levyiltä
Suosittelen lämpimästi siirtämään CD levyiltä tiedostot vaikkapa Ps3:n kovalevylle, USB muistitikulle tai PSP:n kaltaiseen muistivälineeseen. Ainakin omalla kohdalla tulee helposti huomattua että Ps3:n CD lukupää ei ole mikään kovinkaan hyvä vaihtoehto poltettujen CD:den lukemiseen. Ps3:n levyltä toistettaessa avi videoissa ei enää pätkimistä näy ja videon kelaaminen ja katsominen on huomattavasti mukavampaa.

Kuvasuhde ongelmat
Kuten kaikki muutkin video tiedostot on avit ja Xvidit yleensä tehty tietylle kuvasuhteelle ja tietokoneelle tarkoitetut videot ovatkin usein suhteuttu perus kuvasuhteen mukaan 4:3 kun taas laajakuva suhde 16:9 on vasta HD televisioiden yhteydessä alkanut keräämään enemmän suosiota. Mikäli päätät polttaa tekstitykset video tiedostoon voi ilmetä ongelma että teksti ei näy kokonaan ruudulla. Esimerkkinä tapaukset jossa osa tekstistä jää ruudun ulkopuolelle vasemmalta tai oikealta tai kummastakin, sekä alhaalta jää alempi rivi vain puoliksi näkyviin.
Useimmissa videoissa ei näkynyt jälkimmäistä ongelmaa mutta tuli sekin yhdessä esille, mutta aiempi ongelma on hieman yleisempi, se ei toki monesti haittaa sillä se jää useasti puolikkaaseen kirjaimeen ja tekstit ovat yleensä keskitetty videotiedostoissa.

Tekstitykset
Mikäli haluat tekstityksiä videotiedostoihisi joudut ne edelleen polttamaan kiinni videoon, nykyinen tuki ei kata tukea textitystiedostoihin.

Lopullinen mielipide:
Mikäli tietokoneesi on kiinnitetty jo televisioosi kiinni piuhalla joka mahdollistaa HD laatuisen kuvan on Ps3:sen DIVX tuki aika heikko viellä ja ei korjaa nykyisten tietokoneiden loistavaa formaatti tukea alkuunkaan. Mutta jos kiinnostaa katsastaa videoita laajakuva töllöstäsi ja tähän ei tietokonetta ole kytketty voi Ps3:nen tarjota kohtuuhyvät puitteet tähän mikäli jaksat jonkin verran tapella kuvasuhde ongelmien kanssa.


Huomioitavaa: DIVX ei ole sama asia kuin XVID, molemmat ovat periaatteessa eri formaatteja. Vaikka näin voi tiedostonimestä luulla.

Yhteenveto:

Hyvää:
- Toisto toimii
- Avit voi kopioida Ps3:n kovalevylle
- Kopiointi kohtuu nopeaa
- Pelinkehittäjät voivat nyt hyödyntää avi tiedostoja peleissään
- Päivitykset tulevaisuudessa mahdollisia.

Huonoa:
- Kuvasuhteen säätäminen heikosti toteutettu.
- jotkin XVID tiedostot eivät toimi (vanhemmat?).
- Toivoisin useammankin formaatin toimivan kuin vaan Xvid ja AVI

Aiheesta
XVID
Divx

1 comment:

Anonymous said...

Put\xboх1\RUΝ lmao =)
Review my web-site ; PS4