Wednesday, August 22, 2007

Excite truck arvostelu

Wiin julkaisuaikoina varmasti monen wii pelaajan hyllyynkin ennättänyt exite truck avaa Wii arvostelut blogissani ja näin jo alustavasti sanotaan että hyvin avaakin.

Exite truck on hyvin erikoinen autopeli, joku voisi luulla että se on pelkkää perus kaahailua rekoilla mutta peli on ehkä genrensä mukaan jonkin sortin Motorstormin ja F-zeron synnyttämä huippunopeuksissa kulkeva rallipeli. Välillä nopeudet nousee niinkin korkealle että ei tiedä missä sitä nyt ajaakaan.

Pelin perus ohjattavuus esittelee/eli ehkä ensimmäisten joukossa miten autopelin voi Wii konsolille toteuttaa. Wii:n kaukosäädin käännetään viistoon ja pidetään molemmista päistä kiinni ja kuvitellaan että se on ratti. Hieman harmittamaan jää että Mario Kartin mukana tulevaa Wii rattia ei vielä ole saatavilla mutta se unohtuu hyvin nopeasti. Ohjattavuus on aluksi aika moista totuttelua ja hyvinkin samankaltainen kuin motorstormin vastaava. Mutta tutoriaalin jälkeen istuu ohjattavuus hienosti käsiin. Myös aloittelevilla pelaajilla on hyvä mahdollisuudet voittoon sillä kontorit ovat sen verran simppelit, noupeudessa tietysti voi hävitä pelin läpi vetäneille mutta pisteissä kaikilla on hyvät mahdollisuudet voitta tämä tuli koettua sekä Medragoidin että erään toisenkin kaverini kanssa. Jään vieläkin ihmettelemään miten toinen kavereistani pistää tuplana sen määrän ilmalentoja kuin minä kun taas toinen driftaa koko kentän.

Graafisesti peli on hieman suttuinen, mutta tätä ei niin pelin nopeuksissa huomaa ja yleisesti se ei ole häirinnyt mitenkään. HD piuhalla kuva selvenee jonkin verran mutta ikävät sahalaidat tulee esiin. Vesi näyttää hienolta kunnes pelaaja menee sen yli jolloin pärskähdys efekti jää varsin laimeaksi, autot ovat pehmeän näköisiä ja niitä löytyy runsaasti joka makuun vaikka kaikki ovatkin saman tyyppisiä.
Graafisesti peli on vaisu mutta tähän kuvaan varmasti vaikuttaa Motorstormissa viettämäni aika ennen tätä ja sen verran eri rauta on kyseessä ettei tästä voi sakottaa kun pelin pää paino on pelattavuudessa ja hauskuudessa. Myös erikoisesta maan muokkaus tehoesineet lisäävät pelin näyttävyyttä ja mielenkiintoa sekä poistaa pelin perushuttua leiman todella tehokkaasti.

Peli tarjoaa hauskaa menoa alusta loppuun ja moninpeli on Nintendon normaaliin tapaan rautaa. Peli on helposti lähestyttävä ja kontrollit toimii moitteettomasti.
Huonoiksi puoliksi mainittakoon Cube tasoiset grafiikat, nelinpelin ja nettipelin puute, ja lisäksi pelin super exite tilan avaaminen vaati jokseenkin liikaa kun ajattelee Nintendon tavoittelemaa kohderyhmää. Meille HC pelaajille nuo tuskin tuottavat päävaivaa vaikka muutamia yrityksiä varmasti joutuukin, mutta kun jokainen kilpailu pitää vetää parhaimalla arvosanalla läpi saadakseen edes avattua toisen erän autoja jotka saa superexiten myötä näkyville.

8½/10
Nopeuden huumaa!

No comments: