Wednesday, August 22, 2007

Wii MietteetNyt on tullut Wii:tä sen verran tahkottua että voi jonkinlaisia ensimietteitä laitteesta sanoa.

Alussa oli jotain ongelmaa virran saannin kanssa ja meinattiin että laite on rikkoutunut kuljetuksessa tai jossain mutta muutamien uudelleen kokeiluiden jälkeen laite alkoi taas pelittää ja varsin vahvasti pelittääkin. Laite on hyvin hiljainen ja pieni. Laitteen voi helposti napata mukaansa ja liittää eri televisioihin jos taloudessa haluaa pelata eri televisiolla. Cube porteista annan suuren plussan sillä rahastukselta on vältytty ja Virtual consolen pelejä voi pelata hienosti cuben vanhalla ohjaimella.

Virtual console omaa jo nyt kattavan valikoiman nintendon ja segan sekä Turbo grafixin pelejä. Myös ostaminen on helppoa ja lataukset tapahtuu hetkessä. Ainoana valituksen aiheita tuottaa hinnat. Yli 10 vuotta vanhat pelit maksavat 1000 wii pistettä (2000 pistettä saa 24€) Snes pelit jotka ovat varmaan jo päälle 15 vuotta vanhoja elle enemmän maksavat 800 ja yli kaksi kymmentä vuotta vanhat nes pelit 500. Nämä omaavat ehkä klassikon arvon mutta kun kyseessä on periaatteessa vian rom tiedostoja niin on hinta korkea. Kilpailiatkin tarjoavat huomattavasti tuoreempaa materiaali välillä jopa puoleen hintaan. Mutta Pakkohankintana ostin itsekin hinnoista huolimatta pari peliä Mario kart 64 ja Zelda III:sen. Molemmat toimivat todella hyvin vaikka hieman jäi kaipaamaan pieniä graafisia parannuksia kuten tekstuuri pehmennys sekä muita tv kohtaisia säätöjä. Pelit ovat täysin sellaisia kun ne olivat julkaisussaan.

Wiin käyttöliittymä on helppo se koostuu Pienistä televisio ruuduista tai paremmin sanottuna kanavista(channel) joissa jokaisessa pyörii pieni video/kuva joka kertoo mistä pelistä tai ohjelmasta on kyse.
Konsolista löytyy jo varsin veikeä äänestys kanava jossa pääsee äänestämään A vai B vaihtoehtoa päivittäisistä asioista ja pääsee siinä arvaamaan myös kumpi saa enemmän ääniä. Uutiskanava löytyy myös josta jostain kumman syystä uupuu peli osio. Nettiselain osion voi ostaa 500:lla pisteellä joka on periaatteessa riisuttu Opera Wii:lle. Sekä Valokuville tarkoitettu josta voi katsoa SD kortilla olevia kuvia mikäli tälläisen omistaa.

pelien pelaaminen on helppoa vaikka moni varmasti laittaa levyn sisään aluksi väärinpäin. Peli levy asetetaan kelkkaan ja valitaan pelin oma kanava joka ilmestyy valikon yläkulmaan. Ladatut pelit käynnistyy tällä tavalla myös.
Pelejä mahtuu wiihin muutama kymmen ja tila onkin laitettu jälleen nintendon omissa Block/palikka yksiköissä joita on aluksi 2100 jos oikein muistan.

Lisälaitteet ovat kalliita vaikka osa niistä on lähespakollisia. Itse jouduin tietty heti hankkimaan nettiadapterin (mielestäni wii:ssä olisi saanut olla tälläinen sisään rakennettuna!!) ja HD piuha molemmat olivat noin 40€. Mutta nämä toimivat mallikkaasti joten asia on kerralla selvä.

Helppokäyttöinen ja kuluttaja ystävällinen konsoli sekä pelattavaa löytyy ainakin tulevaisuudessa kaikille.

No comments: