Tuesday, December 25, 2007

Parhaat pelit jota kukaan ei ole pelannut Osa:6


Päätin tutustua Spychonauts nimiseen tekeleeseen sillä peli on kerännyt kohtuu paljon kehuja. Tietty asiaa edes auttoi myös 10€ hintalappu. En tiennyt mitä odottaa peliltä paitsi grim fandangon kaltaista visuaalisen puolen suuntautumista.

Juoni kertoo pojasta jonka isä ei halua hänestä tulevan Psychonauttia, mutta poika karkaa kotoa päästäkseen Psychonautsien koulutus alueelle joka on eräänlainen leirintä alue täynnä mitä eriskummallisempia oppilaita. Hahmot ovat hyvin vahanukkemaisia ja mihinkään realistisuuteen ei pyritä edes kaukaisesti.
Pelin visuaalinen ulkoasu voi vaikuttaa hieman siltä että kyseessä olisi lapsille pääsääntöisesti suunnattu peli, mutta oman kokemuksieni mukaan pelin K12 leima on hieman alakanttiin. Pelaaja kun joutuu tutkimaan hullujen mieliä ja taistelemaan mitä eriskummallisempia painajaisia vastaan mitä ihmeellisimmissä paikoissa.

Pelillisesti peli on tasoloikkapelien eliittiä, kamera kulma toki on mitä on mutta ideat ja spyykkisten voimien käyttö on todella hauskasti toteutettu. Näitä kykyjä tarvitaan läpi pelin erillaisissa pulmissa jotka paikoitellen muistuttavat paljon seikkailupelejä.

Mikäli näet pelin halpishintaan ja kiinnostus iski niin et tule varmasti pettymään.

Valitettavan moni on jättänyt näinkin erillaisen pelin hyllyyn. Pelin saa nykyään todella halvalla ihan alkuperäis pakkauksessa vaikka laadullisesti peli kamppailee nykypäivänkin tasohyppely pelien kanssa hyvin.

No comments: