Wednesday, December 19, 2007

PSP 3.80 päivitys Internet Radio testikäytössä


Kyllä kuluttajan mieltä taas lämmittää näin viileinä joulukuun päivinä kun konsolivalmistajien kilpailu käy kiivaana ja laitteet päivittymät mitä ihmeellisimmillä ominaisuuksilla. Näistä yksi on PSP:n uusimman päivityksen tuoma ominaisuus nimeltään Internet Radio.

Internet radio ominaisuus antaa ainakin näin aluksi vielä PSP:lle mahdollisuuden kuunnella Nullsoftin palvelun kautta internet radio lähetyksiä. Kyseinen firma voi olla monille tuttu media toistoon tarkoitetun Winamp ohjelman myötä.

Radion kuunteluun pääsee helposti kiinni mikäli wlan verkko asetukset ovat kunnossa, tai satut olemaan avoimen w-lan verkon alueella joita voivat olla esim., kahvilat, kaupungin osat kuten keskusta sekä kuten omassa tapauksessani koulu.

Eli aloitetaanpas:

PSP 3.80 päivityksen myötä ilmestyy kyseisen toiminnon kuvake tietysti viimeiseen osaan PSP:n xmb käyttöjärjestelmää. Se sama missä on RSS sekä webbi-selain.
Kuvaketta painaessa järjestelmä kytkeytyy w-lanin avustuksella internetiin ja valittaviin tulee kaksi vaihtoehtoa.
Ensimmäinen vaihtoehto kertoo lisää tietoa tästä uudesta ominaisuudesta.
Toisesta psp verkkoselain ohjaa sinut sivuille josta saat valita itsellesi mieluisen soittimen.

Kyseinen sivusto on avattavissa myös tietokoneilla, ja kuviakin löytyy:
TÄÄLTÄ

Valitsin itse ylimmän, sillä Nullsoftin palvelun radio kanaviin on tutustuttu jo tietokoneen winamp5.0 ohjelman kautta. Tämän jälkeen PSP kysyy sinulta haluatko ladata soittimen ja vastataan tietysti kyllä kaikkiin kysymyksiin. Nyt sinulla pitäisi avautua Nullsoftin soitin näkyville painaessasi internet radio kohtaa.
Tästä painamalla avautuu nähtävästi webbio-selaimeen eräänlainen radion tapainen vempele nappuloineen. (katso kuvat yllä olevasta linkistä) Tästä voi helposti valita genren ja selata radio kanavia vasemmalta oikealle kunnes mieleinen radio kanava osuu kohdalle. Tässä kanavan vaihtamisessa pistää todella häiritsevästi korville radiomainen häiriöääni jota tulee kanavan vaihtuessa välillä todella pitkäänkin. En tiedä mitä tekijöillä oli päässään tämän kanssa mutta kai se jotenkin viestii että sovellus lataa seuraavaa radio kanavaa mutta se ei poista totuutta että volyymit kaakossa kuulokkeet korvilla se olisi sen miellyttävämpää.Sovellus tuntui ehkä hieman kankealta ja sekavalta, monet ominaisuudet on kuvattu kuvilla ilman mitään tekstiä. Tämä vaikeuttaa ominaisuuksien käyttöä. En esimerkkinä löytänyt lainkaan toimintoja jolla voisin hakea jotain tiettyä radio kanavaa tai radiokanavan talletus pikavalintaan loisti poissa olollaan.
Hyvät:
+ Toisto toimii lähes moitteetta
+ Radio kanavien kuuntelu hyvä laastuista
+ ei minuutin kuuntelu testin aikana viivettä ainakaan näkynyt (kanavakohtaista)
+ Ulkoasu on visuaalisesti näppärä
+ Kattava valikoima Genrejä

Huonot:
- Epäselvät toiminto kuvakkeet
- Kanavan vaihdon välissä tulevat häiriö ääni imitaatiot
- kanavia selataan yksi kerrallaan periaatteella ja tietyn kanavan valitseminen vaikkapa 10:stä on paljon epäkäytännöllisempi kuin se että ohjelma listaisi kanavat näppärästi pieneen laatikkoon.

No comments: