Tuesday, May 13, 2008

Everybody’s golf: World Tour [PS3][Pelaajia] 1-4 netissä 1-40
[genre] Urheilu
[ikäraja] -
[muuta] 5 gigatavun asennus

On edelleen vaikea uskoa, että menin ja oikeasti ostin itselleni Golf pelin. Tuo urheilulaji josta en ymmärtänyt ennen juuri mitään ja nelosen golf-lähetykset toivat lähinnä haukotuksia mukanaan. Mutta kukapa olisi arvannut, että demo tuntuisi niin pätevältä, että koko peli saapuisi hyllyäni täyttämään. Näin kuitenkin kävi ja enkä ole pettynyt. Ensinnäkin, peli tuntuu todella raikkaalta tuulahdukselta kaiken sen sotimisen, räiskinnän ja kaahailun jälkeen mitkä pelihyllyäni täyttävät.
Everybody’s golf saa myös aikaan hieman samanlaista intoa mitä Anime:t usein katsojilleen tuovat. Tästä esimerkkinä vaikka Prince of Tennis joka kannustaa katsojiaan koittamaan Tennistä, tai Hikaru No GO joka taas perehdyttää katsojat Go pelin maailmaan.

Everybody’s golf pelin yksinpeli kattaa kymmenittäin kilpailuja, jotka on tietysti jaoteltu tasoittain riviin. Tämä ratkaisu tuo mukanaan mukavan vaikeusaste rappusen jota nousta. Mitä korkeammalle pääsee, sitä haastavammaksi jaksot ja vastustajat tulevat. Loppupuolella kuitenkin alkaa kuitenkin viimeisen kentän kohdalla ilmestymään vaikeuksia vastaan. Peli ei kuitenkaan täysin yritä murjoa pelaajia ja antaa täten myös mahdollisuuden helpottaa peliä halutessaan aktivoimalla helpomman vaikeusasteen käyttöön. Tällöin ei menetä mitään eikä pelaajaa pakoteta millään tavalla pelaamaan kilpailua uudestaan normaalilla vaikeusasteella myöhemmin. Harjoitus on todellakin tarpeellista ja eri hahmojen ja mailojen erojen ymmärtäminen antaa pelaajalle huomattavan edun.
Peli kuitenkin palkitsee saman hahmon käytöstä nostamalla näiden kokemustasoa jonka avulla saa käyttöön uusia pukuja sekä mailoja heidän käyttöön joten yhdenkin hahmon kanssa pelaaminen on hauskempaa. Tämä kuitenkin tuo hieman ongelmia nettipelin puolelle, mutta siitä lisää alempana. Yksinpelissä löytyy myös läjäpäin avattavaa, kuten uusia hahmoja, mailoja, palloja, mailapoikia/tyttöjä sekä tietysti ratoja. Mielestäni yksinpelissä ei näy mitään suurempia heikkouksia, ja lähes kaikki radat eroavat hienosti toisistaan ja näitä on mukava pelata, mutta viimeinen jakso menee hieman yli hilseen, lisää tavaraa on tietysti luvassa playstation storeen myös lähitulevaisuudessa. Myös hahmojen tasojen nostaminen on mukana, joka tietysti suurentaa pelin elinikää mutta laiskemmille pelaajille hieman häiritsevä tekijä, sillä jos haluaisi käyttää muitakin hahmoja, joku hahmoista sopisi hyvin käytettäväksi, on tämän kehittäminen hieman turhauttavaa ja usein käyttää mieluummin itsellensä miellyttävämpää hahmoa.

Moninpeli on saanut vähintään paljon huomiota. odotushuoneet eivät ole kuten monissa peleissä pelkästään lista päällä olevista pelihuoneista, vaan ne ovat kolmiulotteisia odotuspaikkoja joissa voi temmeltää kaveriporukassa ennen matsin alkamista. oman avatarin voi helposti luoda valmiina olevista palasista, mutta mitään suurta hahmoeditoria ei ole luvassa. Uusia vaatteita ja varusteita saa avattua omaa golf tasoa nostamalla johon saa pisteitä sekä yksin että moninpelistä. Riippumatta siitä haluaako pelaaja osallistua pelin omiin noin vartin välein järjestettäviin turnajaisiin vai pelata muutama reikä kaverin kanssa, molemmat onnistuvat hienosti.
Puutteena kumminkin on että mitään kuulokemikrofoneille ei peli tarjoa mitään tukea vaan tekstillä joutuu pärjäämään. Tämä ei minulle ole suuri ongelma usb näppäimistön ja hiiren kanssa, mutta ainainen vaihteleminen pc:n ja ps3:n välillä ei ole miellyttävää. Myös merkkirajoitus chat riveissä ärsyttää sillä siihen harvemmin mahtuu edes yhtä lausetta joten joutuu ikävästi jakamaan tekstin useisiin puhekupliin. Kehitetyt hahmot ovat käytettävissä jopa nettipelin puolella, ja pelatakseen tasaisesti muiden kanssa on parasta, että mahdollisimman moni hahmoista on korkeatasoisia. Mitään järkyttävää etulyöntiasemaa kehitetyt hahmot eivät anna, mutta tiukoissa peleissä tämä voi olla ratkaiseva tekijä.

Grafiikka pelissä on riittävää. Jaksot näyttävät kauniilta ja ovat laajuudeltaan tarpeeksi suuria. netti moninpelissä näitä pääsee tarkastelemaan tarkemmin kaverin lyöntivuorolla kun omaa hahmoa saa liikutella vapaasti. Ympäristöt puineen ja vesineen tuovat varsin kauniin ulkonäön jaksoille ja nämä eivät jää myöskään pelkiksi kuoriksi vaan osaa voi jopa käyttää ovelasti hyväksi tarvittaessa. Taitava pelaaja saa pallon pomppimaan yli vesiesteen, tai vuorta voi käyttää pallon kimmottamiseen sopivampaan kulmaan. Tai metsän läpi tai yli voi yrittää lyödä päästäkseen paremmille lyönti paikoille. Näistä mahdollisuuksista huolimatta suosittelen pysymään viheriöllä, sillä metsikön pitkä ruoho ja pallon uppoaminen vesiesteeseen voivat tuoda ikävän käänteen muuten hyvin menneelle pelille. Peli pyörii sulavasti ja ruudunpäivitys takkuilee yleensä vain hyvin omituisissa tilanteissa jossa pallo osuu esimerkiksi usean kerran puun oksiin, tai kaikki lyövät moninpelissä lähes samanaikaisesti.


9/10
Ei ole ole saavuttanut golffareiden unelmaa edes virtuaalisesti (hole in one)

No comments: