Sunday, April 12, 2009

Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic [PS3 – PSN]


[Pelaajia] 1-4 Online: Ei
[Genre] Tappelupeli
[Hinta] 9.95€
[Muuta] Saatavilla vain PSN verkkokaupasta (noin: 700mt)

Psn storen tarjonta senkun jatkaa kasvamistaan mielenkiintoisten tekeleiden kera. Tällä kertaa on kyseessä Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic joka on eräänlainen uutuus versio PC:llä jo muutama vuosi sitten nähdystä Rag Doll Kung Fu pelistä. Peli eroaa kuitenkin edeltäjästään muunkin kuin pelialustan muodossa, sillä kyseessä on ihan oma pelinsä joten mistään uusintaversiosta ei ole kyse.

Pelin keskeisinä hahmoina toimivat pelin nimen mukaisesti muoviset räsynuket. Mitään juonta ei pelistä löydy vaan peli painottuu eri pelimuotojen pelaamiseen. Pelaajille on tarjolla sekä tavallista tappomatsia, kalankaappausta, polttopalloa, sekä kukkulan kuningasta.
Pelimuotoja voi pelata myös tiimeissä mikä tuo mukavaa vaihtelua ja miksei myös pientä taktikointia. Kaikki pelimuodot ovat omalla tavalla todella viihdyttäviä ja heittävät pelaajien eteen sellaisia tilanteita että nauru on vähän väliä herkässä. Viime hetken pelastukset, epäonnistuneet kalankaappaukset ja hektiset hetket polttopallossa ovat yleisiä erityisesti useamman pelaajan kanssa pelatessa. Hauskoja tilanteita riittää, ja meno pysyy viihdyttävänä pitkään.


Kaiken tämän lisäksi peliä on ilo katsella, eikä peli tunnu tai näytä lainkaan elottomalta, vaikka hahmoina toimivatkin kuminuket. Eloa hahmoihin tuo sulavat liikkeet jotka mukautuvat hienosti fysiikanlakien mukaisesti. Hahmot eivät seisoskele puoliksi ilmassa vaan jalat ja kädet reagoivat niin ympäristöön kuin muihin pelaajiinkin.
Hahmoja saa myös itse muokata, mutta hyvinkin rajoitettu osavalikoima ei kovinkaan persoonallisiin tuotoksiin taivu.

Rag doll Kunfu on hyvin moninpeli painotteinen peli, ja tällä tarkoitan verkotonta moninpeliä. Tämän vuoksi pelistä ei saa läheskään kaikkea irti ilman kahta tai kolmea sixaxis tai dualshock3 ohjainta. Yksinpelinä pelin tarjonta on hyvinkin rajoitettua sillä Rag doll Kung Fu:n 9 haastetta ei tarjoa iloa kovinkaan pitkäksi aikaa. on myös todennäköistä, että tämän takia pelin pelaaminen jää lyhyeen. Ehkä pelin pahin puute on verkkomoninpeli, tämän puute on varsin kummallista kun ottaa huomioon pelin moninpeli painotteisuuden.


Rag doll Kunfu: Fists of Plastic on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen peli niille jotka kaipaavat jotain jota he voivat pelata kavereidensa kanssa, mutta yksinpelinä pelin muutamat haasteet eivät tarjoa pelin hintaan nähden viihdykettä kovinkaan kauaksi aikaa. Trophy metsästäjille peli tarjoaa 12 kohtuu helppoa pokaalia. Muita mainittavia ominaisuuksia on Youtube tuki.

Moninpelinä(offline): 9+/10
Yksinpelinä: 6/10

3 comments:

CroVV said...

Vaikuttaa hupaisalta peliltä. Hinnallakaan ei ole pilattu. Täytyy tsekata jos joku viikonloppu kaveriporukalla tuo tulisi hankittua.

Vipsu said...

Juu tuli pelin kanssa ihan laatuaikaa vietettyä ihan neljän pelaajankin kanssa. Toki homma menee välillä vähän sekavaksi ja SixAxis erikoisliikkeet ovat monille hieman totuttelun takana.

Kalankaappaus levisi kuitenkin ylivoimaiseksi suosikiksi hektisten tilanteidensa ja tuuri maalien voimalla :)

Anonymous said...

erittain mielenkiintoinen, kiitos