Sunday, June 7, 2009

E3 2009 Mietteitä


E3 tuo monien pelaajien odottama elektroniikka ja peli messu joka, järjestetään kerran vuodessa Los Angelesissa. Tapahtuma omaa videopelien harrastajien keskuudessa varmasti monia hyviä sekä huonoja muistoja, joista esimerkkinä vaikka se, että nykyisen sukupolven konsolit ovat kaikki saaneet päivänvalonsa kyseisillä messuilla julkistuksen muodossa. Tämän lisäksi monet Amerikkalaiset ja Eurooppalaiset pelitalot tähtäävät usein myös omien pelien julkistukset kyseiseen tapahtumaan.
Eikä ihme, sillä E3:lla tapahtuvat julkistukset pyörivät pelaajien suupielissä ja keskustelulaudoilla parhaimmillaan aina seuraavaan vuoteen saakka.

Ennen E3:ten seuraaminen tapahtui vain eri verkkosivustoja seuratessa ja pelilehtiä klaaratessa. Mutta Internetin yleistymisen ja nopeutumisen vaikutuksesta monet sivustot tarjoavat ihan suorana lähetyksenä videostriimiä jolloin innokkaimmat fiilistelijät ovat voineet katsoa messujen suurimmat kohokohdat vaikkapa tietokoneeltaan. Tämän lisäksi pelimessuilla nähtyä videomateriaalia, kuten trailereita, pelikuvaa ja haastatteluja voi katsoa vaikkapa suositulta www.Gametrailers.com sivustolta.

Koska blogini keskittyy lähinnä pleikkariin, tietokoneisiin sekä välillä myös Nintendon pelitarjontaan jää Xboxin puoli kokemuksen puutteessa vähäisemmälle huomiolle.

Ensimmäisenä käsittelyssä Playstation pressin psp puoli.

No comments: