Sunday, June 7, 2009

Sony – Playstation E3 2009 (2)

PS3

Kun Psp:n puoli saatiin messutilaisuudessa kuntoon, oli aika siirtyä Ps3:n puolelle.
Yllätyksekseni Sony keskittyi lähes kokonaan peleihin, ja esimerkiksi tulevat käyttöjärjestelmä päivitysten ominaisuudet jätettiin täysin pimentoon. Uusia pelejä julkistettiin joista suuri osa oli myös yksinoikeuksia. GTA peleistä tuttu Rockstar työstää uutta AGENT yksinoikeudella Ps3:lle. Harmittavasti julkistuksessa tuli esille vain logo. Monelle ehkä pienimuotoisena pommina tuli Square-enixin tuleva Final Fantasy XIV joka on jälleen XI:n tapaan jonkin sortin nettiroolipeli. Pelistä näytettiin pieni traileri joka ei sisältänyt lainkaan itse pelikuvaa. Lisäksi ohimennen huomautettiin että aikaisemmin X360:lle ainoastaan povattu Lost Planet 2 on myös tulossa Playstation3:lle joka nyt oli aika selvä juttu Capcomin nykyisen suuntauksen perusteella.
Näiden lisäksi esiteltiin Madnation Racers joka vaikutti jonkinlaiselta Littlebigplanetin ja Mario Kartin risteytykseltä. Peli vaikutti hieman suuremman luokan PSN peliltä kuin suuremmalta julkaisulta. Oli kumpi tahansa niin mikäli pelissä kuitenkin on nelinpeli ja vahvat radan luontityökalut niin potentiaalia löytyy.

Uncharted 2: Among Thieves

Tilaisuudessa esiteltiin pelikuvaa tulevasta Naughty Dog:n Uncharted 2 Among Thieves pelistä. Peli on edeltäjänsä tapaan todellista silmäkarkkia graafisesti, ja jatkaa edelleen toiminnantäyteisen aarteenmetsästyksen parissa. Pelikuva oli siinä määrin hieman epäilyttävää että ensimmäisessä osassa tuntui räiskintää olevan aivan liikaa, tämän takia räiskettä ja rytinää sisältävä traileri antoi hieman huolestuttavan kuvan siitä että jatko-osa olisi yhtä räiskintäpainotteinen kuin ensimmäinenkin.


lähde kuvalle

Assassins Creed 2

Yllätykseksi, Sony ja Ubisoft esitteli hieman tulevaa Assassins creed:n jatko-osaa. Tämä oli outoa lähinnä siksi että heidän omissa tilaisuuksissa on yleensä demonstroitu lähinnä vain Sonyn omia pelejä.
Peli itsessään näytti lupaavalta. Päähenkilön paikkaa ei tähditä enää sama henkilö kuin ensimmäisessä osassa, vaikka samaa näköä kyllä pukeutumisesta löytyy. Hiippailu vaikutti olevan entistä suuremmassa osassa ja uusiakin temppuja näkyi.
Demosta ei kuitenkaan käynyt irti että onko peli samanlaista lippujen 4-5 minipelin kierrätystä ennen murhaa vai onko tällä kertaa vaihtelua luvassa.
Esityksen välissä tuli myös selväksi että Assassins creed 2 on saamassa jo aiemmin mainitsemani psp version joka oli varmasti yksi syy pelin näyttämiseen Sony:n tilaisuudessa.


lähde kuvalle

”Playstation Wand”

Ehkä hieman yllätyksenä, Sony esitteli oman vastineen Wii-motelle sekä Xboxin Project Natal:lle. Homma oli selvästi punottu hieman hätäisesti kasaan sillä itse ohjaimet eivät näyttäneet ihan täysin Sonyn muiden lisävarusteiden tyylisiltä, vaan lavalle kiikutettiin hieman lelumainen lieriön muotoinen ohjain jonka päähän oli kiinnitetty väriä vaihtava pallo. Tämän kaltaista ohjainta olisi voinut odottaa vain Nintendon tilaisuuksissa NGC aikoihin, mutta Sonyn tilaisuudessa tämän vuoden E3 messuilla tämän näkeminen tiputti monet varmaan tuolilta kummastuksen voimalla.
Ohjaimia oli kaksi, ja niiden toiminnat vastasivat lähes täydellisesti sitä mitä Nintendo tavoittelee Wii motion plussalla. Tämän lisäksi ohjain hyödyntää myös Eyetoy:n kameraa jonka avulla pelaaja pystyy näkemään jopa itsensä heiluttamassa valtavaa miekkaa tai tennismailaa. Teknologia demot olivat kohtalaisen vakuuttavia, ja ohjain vaikutti todella tarkalta.
En kuitenkaan täysin usko että näistä mitään kovinkaan syviä pelikokemuksia saadaan aikaan, joten jään ainakin itse odottelemaan ensimmäisiä kunnollisia pelejä joita näillä liikkeentunnistus ohjaimilla jaksaisi pelata muutamaa tuntia kauempaa.The Last Guardian

Viimeisin julkistus oli The Last Guardian. Pelistä näytettiin pienehkö traileri jonka aikaisempi versio oli ikävästi vuotanut jo nettiin muutamaa viikkoa takaperin. Pelin Trailerin mukaan pelissä ohjataan pientä poikaa ja tämän jättiläiskokoista lintu-olioita. Poika juoksentelee erilaisissa ympäristöissä käyttäen apunaan lievästi linnun näköistä otusta hyväkseen. Sen verran mystinen tapaus kyseessä ettei tästä voi kuin odottaa lisää itse pelikuvaa.


lähde kuvalle

God of war 3

Peliä esiteltiin demon muodossa lavalla. Kratos on edelleen yhtä brutaali mitä ennenkin, ellei brutaalimpi. Peli on henkisesti aika lähellä pelisarjan aikaisempia tuotoksia, joten mitään dramaattisia muutoksia ei nähtävästi ole luvassa kuin grafiikan ja mahdollisesti vihollisten määrän ja koon muodossa. Demo lopetettiin kuitenkin kesken ajanpuutteen vuoksi.


lähde kuvalle

No comments: