Sunday, June 7, 2009

Sony – Playstation E3 2009

PSP

Sony veti tänä vuonna tasaisen laadukkaan pressitilaisuuden aivan kuten viimevuonnakin. Uuden Psp GO laitteen esittely sekä psp:n osuus vei tilaisuuden ajasta puolet. Reilu jako jos omistaa molemmat laitteet, mutta pelkän Ps3:n omistajille hieman kuiva alku. Mutta mikäli Psp löytyy, niin tulossa on useita odottamisen arvoisia pelejä joista seuraavaksi.

Metal gear solid: Peace walker [PSP]
Pelin takana on sama tiimi joka teki MGS4: Guns of the patriots pelin Ps3:lle.
MGS: Peace walker vaikuttaa todella lupaavalta, mutta henkilökohtaisesti alustan valinta hieman harmittaa sillä MGS4:n jälkeen Psp:lle siirtyminen tuntuu askeleelta taaksepäin. Tästä huolimatta peli vaikutti siltä mitä MGS peleiltä voidaan odottaa. Pelikuva toi hieman Metal gear solid3: Snake eater fiiliksiä mikä ei ole huono asia tämän ollessa monien fanien suosikki sitten ensimmäisellä pleikkarilla nähdyn.


lähde kuvalle

Gran Turismo: Portable [PSP]
GT5:n ilmestymistä odottaessa saattaapa kaupan hyllyille ilmestyä sarjan ensimmäinen käsikonsolipainos. Monelle pienoisena yllätyksenä Sony esitteli jo aikaisemmin haudatuksi luullun Psp version suositusta Gran Turismo pelisarjasta. Pelin julkaisupäivät ovat kummitelleet useita kuukausia pelikauppojen hyllyillä, mutta itse pelistä ei ollut saatu minkäänlaista informaatiota ennen tätä päivää. Mutta nyt näin Psp Go version saapuessa on peli vihdoin tulossa.
Näytetyn trailerin perusteella, peli tulee olemaan graafisesti hyvin lähellä ps2:lla nähtyjä GT sarjan pelejä ja mukaan on ahdettu tietysti lisää autoja ja ratoja.


lähde kuvalle

Näiden lisäksi messuilla tuli esille myös Soul Calibur: Broken destiny joka vaikutti Soul Calibur IV:n psp versiolta parilla uudella hahmolla joista mainittakoon God of war:n Kratos.
Myös uusi Resident Evil sarjan peli on tuloillaan psp:lle, mutta tästä ei muuta informaatiota juuri tihkunut.
Trailerin muodossa näkyi myös Littlebigplanet:n psp versiosta hieman videomateriaalia, joka vaikutti todella uskolliselta Ps3:lla nähtyyn isoveljeensä verrattuna. Pienet epäilykset kuitenkin tähän kohdistuvat, sillä Psp:n rauta on tehoissa sen verran jäljessä Ps3:n vastaavaa. Nähtäväksi jää päästäänkö tämän pelin kanssa lähellekään sitä mitä Ps3:lla. Toisena taas kummittelee Psp:n nettipuoli, joka ei ole aivan samalla tasolla mitä Ps3:n vastaava. Tämä voi johtaa siihen, ettei laadukkaita pelaajien tekemiä jaksoja juuri löydy.
Assassins Creed 2 Ps3 version esittelyn yhteydessä tuotiin myös esille pelin PSP versio. Tästä informaatio jäi myös hyvin vajaaksi, mutta pelin ostavat saavat sen avulla avattua uusia aseita pelin Ps3 versioon.


lähde kuvalle

Psp Go, joka on periaatteessa uudempi täysin ladattavalla sisällöllä ratsastava käsikonsoli, enteilee myös huomattavasti aikaisempaa suurempaa määrää pelejä PSN storeen psp:lle. Ehkä on jo aika alkaa metsästämään kookkaampaa muistikorttia omaan psp:hen jotta näistä pääsee myös nauttimaan.


lähde kuvalle

No comments: