Tuesday, June 9, 2009

E3 2009 - Nintendo Wii

Siinä missä Sonyn ja Microsoftin pressi tilaisuudet eivät välttämättä päässeet aivan viimevuotiseen loistoonsa, ei Nintendolla ollut tästä kuin parannettavaa. Monelle on varmaan vielä hyvin muistissa viimevuoden temppuilut Wii Music ”pelin” kanssa, sekä niiden oikeiden pelien puutteen puolesta.
Mutta heidän onnekseen Nintendolla ei jääty tällä kertaa vain pyörittelemään näppejään, vaan tämän vuoden show sisälsi huomattavasti enemmän juuri näitä pelejä mitä he ovat jo pidemmän aikaa haikailleet.

Tämän vuoden Wii tarjonta oli aika kattava ja on vaikea uskoa että monikaan wii:n omistava olisi tarjontaan pettynyt.

New Super Mario Wii

Mikäli et ole DS:llä vielä kyseistä peliä pelannut ja Italialaiset putkimiehet mutustelemassa sieniä ei tuota pahoinvointia niin kyseessä on DS:n yksi parhaista tasoloikka peleistä. Nyt hyvin samantyylinen peli on saapumassa myös Wii:lle.
Kyseessä ei kuitenkaan ole sama peli mitä DS:llä nähtiin vaan täysin uusi sivusta kuvattu 2D Mario. Tätä hieman retrohenkistä tasoloikkaa ei tarvitse tosin harrastaa yksin sillä peli sisältää tuen aina sinne neljään pelaajaan asti. Tarinamoodia voi siis pelata sekä yksin tai kaveriporukassa.


lähde kuvalle

Super Mario Galaxy 2

Monella on varmasti tuoreessa muistissa Super Mario Galaxy joka järisytti pelimaailmaa sekä arvostelijoiden, että pelaajien keskuudessa.
Pelin meta-arvosana hohtaa edelleen siellä 97:ssä, joka on vähintään kunnioitettava suoritus nykypäivän peliltä.
Noh, ehkä hieman yllättäen (yllättävää lähinnä sen takia, että harva Mario on suoranaista jatko-osaa saanut sitten alkuperäisen Nintendon/Famicom:n) peli on saamassa jatkoa samalla teemalla varustettuna. Mutta mikäpäs siinä sillä Mario Galaxy on yksi viimevuosien parhaista peleistä, joten tervetullut lisä tämä Wii:n pelivalikoimaan on


Lähde kuvalle

Metroid: Other M

Myönnettäköön etten ole Metroid sarjaan itse kovinkaan hyvin tutustunut, joten en osaa juonesta ja pelistä mennä juuri mitään sanomaan. Mutta uutta Metroidia olisi luvassa Nintendon ja Team Ninjan toimesta (Team Ninja: Ninja Gaiden 1 ja 2, Dead or alive yms). Pelistä selvisi lähinnä, että se on kuvattu kolmannesta persoonasta ja keskittyy enemmän Samusin tarinaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole Metroid: Dread josta jotkut sarjan fanit ovat voineet kuulla, jonka takia on täysin mahdollista että lähivuosina tämä ei jää ainoaksi Metroid sarjan peliksi.


lähde kuvalle

Wii Vitality Sensor

Henkilökohtaisesti tämä oli Nintendon pressitilaisuuden pohjanoteeraus. Siinä missä Wii Fit:n nyt vielä jotenkin ymmärsi, menee kyseinen ominaisuus täysin ohi. Vitality Sensor on siis jonkin sortin lisuke, joka liitetään ohjaimeen ja se tarkkailee pelaajan pulssia tai jotain vastaavaa ja auttaa pelaajaa rauhoittumaan sen mukaisesti. Ominaisuus vaikutti niin oudolta ja turhalta, että vaikea tuosta on innostua missään määrin.


lähde kuvalle

No comments: