Monday, July 9, 2007

Armored Core 4 arvostelu

Vihdoinkin jaksoin koneeni käynnistää, joten olihan tänne nyt parit arvostelut sitten heti lisätä.

Armored core4 on pelisarja jonka pääidea on pysynyt lähes muuttumattomana Playstation ajoista saakka. Peleissä pelaaja heitetään Armored core nimisten aluksen pilotin saappaisiin. Nämä ovat yleensä eräänlaisia palkka sotilaita jotka tekevät tehtäviä eri hallituksille sekä muille vastaaville. Rahaa ansaitaan sekä tehtävistä että areena matseista muita Raven pilotteja vastaan. Raven on siis nimitys AC:lle ja pilotille. Rahahalla ostetaan uusia osia mechaan ja maksetaan tehtävästä kohdistuneet kulut, kuten ammukset ja korjaus kustannukset.

Juonet ovat yleensä olleet lähinnä sotaa eri valmistajien tai maiden välillä niin marssissa kuin maan päällä. Mitään järisyttävää juonta ei Armored core 4:kään sisällä, vaan sitä perus Armored core huttua sekin. Henkilöitä ei juuri ole paitsi sinä ja viholliset, sekä tehtävänantajat joiden personallisuudesta ei saa juuri mitään irti. Juoni onkin varmasti pelisarjan yksi suurimmista kompastus kivistä.

kontrollit ovat muuttuneet merkittävästi parempaan suuntaan, jos katsoo aiempia osia. Tietty myös monimutkaisemmaksi ne ovat menneet sillä nyt voi ampua monella aseella samaan aikaan. ensimmäisenä uudistuksista tulee alusten nopeampi kääntyminen sekä kauemmin kestävä boosti jolla mecha liikkuu nopeammin. Itseasiassa maanpinnalla voi boostata täysin loputtomiin, mutta mechan noustessa ilmaan alkaa energiat kulua jonka jälkeen newtonin teoria ottaa mechan käsiinsä varsin tehokkaasti riippuen aluksen painosta, boostereista sekä generaattorista. Kevyemmät pystyvät lentelemään lähes loputtomiin. Myös quick boost eli tutummin dodge on otettu peliin mukaan, tämä uusi ominaisuus on varsin tehokas väistelyssä jos verrataan perinteiseen liikkumatyyliin. Vaikka kontrollit kuulostavatkin kaikin puolin toimivilta täytyy pelisarjalta vieraille sanoa että kyseessä on todellakin simulaatio, ette mistään 3rd person robo räiskinnästä ole kyse.

Musiikki puoli on futuristista sinfoniallista ja paikoitellen jonkinlaista tietokone musiikkia. Välillä musiikit toimivat hienosti ja tunnelmallisesti kuten alkudemossa mutta useimmiten se on vain taustahälinää.
Graafisesti peli on kaunis, ja välillä todellakin näyttävä. Rakennukset sortuvat, vesi näyttää hienolta, ympäristö näyttää uskottavalta sekä aseiden efektit ajaa asiansa. lähempää tarkastelua osa räjähdysten ja lasereiden aiheuttamista efekteistä ei siedä sillä ne katoavat kun menee tarpeeksi lähelle.

Online peli on yksi pelin isoimmista uudistuksista, tätä kun ei ole aiemmin Eurooppaan saatu. Ikävä kyllä moninpeli mecha simulointia voi harrastaa nykyään lähinnä japanilaisten kanssa Euroopan servien ammottaessa tyhjyyttä.

Pelattavaa löytyy muutamaksi päiväksi jos normaalilla pelaa, jokaisen osan jälkeen voi tosin yrittää sitä hardilla joka avaa taas joissain tehtävissä lisää varusteita mm moninpeliin. 2 peliä voi pelata todella kauan jos pelaajat ovat saman tasoisia ja jaetunruudun moninpeli onkin ollut ac:n yksi viihdyttävimmistä ominaisuuksista.
Kuitenkin omasta mielestä paketti jää suhteellisen lyhyeksi.

muut: 6/10 Fanit: 7½/10

1 comment:

Anonymous said...

Paska arvostelu ei tuosta jäänyt mitään käteen, kirjoitusvirheitä on vaikka muille jakaa..

Koeta seuraavassa arvostelussa opetella kirjoittamaan oikein