Monday, July 30, 2007

Locoroco arvostelu

Mökillä viettäessäni viikonlopun oli minulla ruhtinaallisesti aikaa läpäistä juuri ostamani Locoroco[psp]. Kyseinen peli ei ole uusi peli vaan on ollut myynnissä jo vähän pidemmän aikaa, mutta Platinium painos tuli sitten lopulta hankittua. Peli on kerännyt paljon kehuja ja hyviä arvosteluja mutta myynnit eivät välttämättä platinan saavutuksesta huolimatta olleet järisyttävällä tasolla.

Näin alkuun kerrottakoon hieman pelistä ja sen omituisesta ja hullunkurisesta ideasta. Peli on ulkonäöltään kaksiulotteinen ja siinä ohjataan pallon muotoista yli söpöä locoroco nimistä olentoa. Nämä locorocot lisääntyvät syömällä oransseja hedelmiä ja pelin ideana onkin kerätä mahdollisimman paljon kyseisiä hedelmiä sekä muuta tavaraa mitä kentältä löytyy. Vaarojakin on edessa sillä ilkesti sijoitetut takiaiset ja maya nimiset mustat rastapää hirviöt eivät halua jättää pelaajaa rauhaan. Eniten peliä voisi silti kuvata 2D tasohyppelyksi veikeällä teemalla ja omaperäisellä toteutuksella. Vetelän muotoinen pallo locoroco kun joutuu ahtautumaan, muuttamaan muotoaan sekä hajoamaan locorocoiksi päästäkseen esteistä ohitse. Locorocot voivat siis yhdistyä yhdeksi suureksi tai useaksi pieneksi locoroco olioksi aina halutessaan.

Kontrolleista ei kamalasti simppelimpia olisi voinut tehdä sillä locorocoa ohjataan L,R ja O näppäimillä joista L ja R kallistavat kenttää eri suuntiin, ja näitä yhtä aikaa painaessa olento hyppää. O näppäintä käytetään ison locorocon hajottamiseen ja kasaan kokamiseen. Näillä peli kulkee eteenpäin locorocojen äännellessä, laulaessa ja leikkiessä ympäri kenttiä.

Peli on hyvinkin suuntautunut musiikkiin, sillä pienet locorocot lähes tulkoon laulavat kaikki esteensä pois tieltä. Hauskana lisänä on että jakaessa locorocot useaksi pieneksi useimpiin pelin lauluihin alkaa locorocot laulamaan kuin kuoro laulun tahtiin. Musiikit herättävät varmasti mielipiteitä pelistä sillä jotkut eivät voi niitä sietää sitten yhtään kun taas toiset rakastuvat niihin heti. Musiikki vaihtelee jakson teemojen mukaisesti lastenlauluista intialaiseen räppiin riippuen tietysti paljolti jaksosta sekä käytössäsi olevasta locoroco lajista joita löytyy useampi. Näillä ei muuten olekaan mitään eroja paitsi laulut ja äänet sekä ulkonäkö.

Pelistä olisi silti toivonut pidempää, sillä 5 mailmaa joissa jokaisessa on kahdeksan jaksoa on läpäisty muutamassa päivässä mikäli aktiivisesti pelaa. Mutta täydellinen läpäisy vaatiikin huomattavasti enemmän syventymistä pelin sisältäessä useita salapaikkoja.

9/10
ei voi lakata hymyilemästä locorocoa pelatessa

No comments: