Monday, July 9, 2007

Sid Meiers Pirates PSP

PC strategia pelaamisen yksi jumal henkilöistä Sid Meier on päättänyt julkasita PSP:lle jo PC:llä ja Xboxilla sankan fanipohjan omaavalle Pirates sarjalle.

Kuten jo aiemmin sanoin on peli jokseenkin sekava alusta, mutta eipä siinä ihme kun mitään perinteistä juonta harvemmin Sid Meierin peleissä on. Tietty pelaajan perhe ryöstetään alussa mutta heidän pelastaminen on lähinnä yksi tapa saada pisteitä lisää.
Pelin pää ideana on antaa pelaajalle valinnan vapaus miten hän piraattina toimii. Alkaako pelaaja kenties valloittamaan omalle maalleen maita, vai ryöstääkö hän kaikilta jotka vastaan tulee, vai hankkiiko pelaaja pääomansa rauhan omaisesti ostamalla halvalla myymällä kalliilla tyyliin.

Pelin kaikki osuudet ovat kuin yhtä minipeli, joka on sekä pelin hyvä että huono puoli. Laiva taistelut ovat helppoja ammu vihollista niin paljon kuin lähtee tyylisiä, mikäli haluaa lähitaistelun pitää voittaa vihollisen kapteeni, tai selvitä kunnes kapteeni on laivallaan yksin. Tanssit pormestarien tyttärien kanssa on näppäinten painamista ajoissa, hiipiminen ja aarteen metsästykset ovat lähinnä labyrinttejä.

Peli päättyy kun pelaaja tuntee hahmonsa olevan liian vanha piraatiksi jäämällä eläkkeelle, se mitä hahmolle eläkeiällä tapahtuu riippuu hahmon saavutuksista ja pisteistä joita saa sukulaisten pelastamisesta, legendaaristen piraattien eliminoimisesta, pormestarien tytärten viettelystä, ylennyksistä, kadonneiden kaupunkien ja aarteiden löytämisestä sekä tietty Fame pisteistä ja peli ajasta.

Graafisesti peli on normaalia psp:llä totuttua tasoa, eikä peliä voi periaatteessa tuomita kuin välillisestä simppelisyydestä sekä textuureihin turvautumisesta. Musiikkia pelissä ei aina edes ole, välillä herää kysymys että onko pelissä ääntä ollenkaan kun laiva seilaa merellä.

Sid Meiers Pirates psp, on kaikin puolin ok peli, ei mitään mullistavaa muttei mitään juuri haukuttavaakaan.

8/10

No comments: