Tuesday, July 17, 2007

LG 32LE2R - tietokonekäytössä

Tänään tuli ostettua pari piuhaa jotta sain vanhan tietokoneeni televisiooni kiinnitettyä. Telkku toimii monitorina ja kaiuttimina mallikkaasti lukuunottamatta pelejä joita ei voi ikkunasta pelata.

LG LE2R tietokone käytössä:

Liittäminen onnistuu yksinkertaisesti VGA uros-uros liittimillä. Nämä kytketään RGB paikkaan joka löytyy television takaa kuten muutkin liittimet. Ääni menee RGB audio kohtaan johon käy normaali audio piuha jota käytetään mm nappikuulokkeissa.

mutta kuvan näyttäminen voi ollakin sitten hieman vaikeampaa sillä televisio ei tue lähellekään kaikkia resoluutioita mitä tietokone käyttää, täten vain harvat 1080x780
käyttävät pelit toimivat, ellei niitä sitten saa 800x600 resoluutioon tai ikkunaan. Telkkari alkaa heti herjaamaan "EI SIGNAALIA" mikäli siirtyy peliin joka näyttää 1080x780.

Telkkari lähestulkoon vaatii 1280x720 eli HD-ready resoluution. Ei siinä mitään sillä tämä näyttää varsin hyvältä 32":lla tuumalla ja multimedia koneena toimii sitäkin paremmin. HZ määrän asetuksista en tiedä mutta itse käytän 60hz varmuuden vuoksi. Vinkiksi niille joilla on kaikki näytöt taloudessa varattu, VGA tilassa (valittavana F8 rämpyttäessä käynnistäessä(XP)) Muistakaa myös Näyttö kohdasta vaihtaa Autom Asetukset kohta käytäntöön niin kuva sovittuu näyttöön eikä osa jää näkymättömiin tai kuva oli muuten väärin.Millä resoluution sitten saa tuohon HD-ready resoluutioon? No ohjelmalla kuten
PowerStrip. Ohjelma lisää valittavaksi huomattavan määrän uusia resoluutioita ja yllämainittu on yksi niistä.

LG LE2R tietokone käytössä:
+ Toimii
+ videotiedostojen katselu nautinnollista
+ OK kaiuttimet

- Tukee vain hd-ready tai pienempää resoluutiota
- Vaatii hieman säätämista, itse tappelin noin reilut pari tuntia kunnes sain pelaamaan kunnolla.
- Vain VGA liitin löytyy tähänkäyttöön ja tietty s-video.

No comments: