Tuesday, November 20, 2007

Super Mario Galaxy hankittuTänään oli pakko hakea Wii:lle vähän pelattavaa vaikka tuota paper marioakaan ole vielä läpäissyt. Wii arvostelut ovat ikävän harvassa tällä sivulla mutta yritän parantaa tilannetta nyt kun jaksoi Wiin taas hakea omaan huoneeseen suuremman telkun luo.

Alku fiilis on mitä mahtavin, peli on lähes kaikkea sitä mitä tasohyppely peliltä haluaa. Peli ei tähtien ampumisesta huolimatta omaa edes räiskintää kuten Sonyn konsolin kilpailevat tasohyppelyt Ratchet ja Jak (joita suosittelen myös kokeilemaan, kuten Mario Sunshinea sekä Mario 64:sta(vc) ellei vielä ole ennättänyt)
En nyt silti aivan ole niin ällikällä lyöty kuin moni foorumeilla oleva on. Kommentit kuten "saa kyyneleet valumaan silmissä" "antoi uutta uskoa pelaamiselle" ovat mielestäni aika ylilyöntiä pelin kuin pelin suhteen, mutta kiva jos on noin tehnyt ja antanut elämääkin suuremman kokemuksen.
Mutta mahtavaa menoa peli kuitenkin on.

Kentät ovat alkujaksojen perusteella todella nokkelasti toteutettuja, Uusia ideoita hyödynnetään siellä sun täällä, uusia kykyjä löytyy myös joten sienien syönti kannattaa edelleen, Grafiikat ovat Wiin eliittiä ja visuaalinen anti on muutenkin todella korkeaa.
Negatiivisella puolella löytyy pieniä puutteita kuten kamerakulman paikoittainen sijainti, välillä epätarkat hypyt johtuen juuri tuosta kamerasta, ja kontrolli Marioon hieman värkkyy vaihtaessa puolta eri alustoilla. Ja kun muitakin pelejä juonesta arvostellaan niin ei tässä kuten marioissa yleensäkään se mikään hääppönen ole.

Loistava peli kyseessä silti, ja noista pikku erheistä ei kannata järin piitata sillä ne eivät kokemusta juurikaan pilaa vaikka välillä kuoleman tai pari voivat tuottaakkin.

Vinkkinä Nintendolle silti antaisin näihin peleihin että Suomenkieli olisi hieno lisä jota kilpailiat yrittävätkin varsin tehokkaasti tuoda peleihinsä joten miksipä ei johtava next gen koneen valmistaja. Pelit ovat kuitenkin tarkoitettu kaiken ikäisille. Fanipojat älkää nyt silti pistäkö hernettä nenään tästä ja valittako etten osaisi englantia, lähinnä nuoremman pikkusiskon näkökulmasta yritän peliä katsoa tässä asiassa.

arvostelun pukkaan kunhan pelin läpäisen ja toivottavasti tämä ei jää roikkumaan kuten paper mario joka varmaan täytyy seuraavaksi koittaa :)

No comments: