Tuesday, November 27, 2007

Konsolipelaaminen tuhoaa Pc pelit?

Olen huomannut, että monille pc hardcore pelaajille on syntynyt vihaa konsoleita vastaan viimeaikoina. Ja naurettavat syytteet kuten pelien pilaantuminen tai kuvaavammin sanottuna konsolifoituminen on ollut haittatekijänä Pc pelaamisessa.
On mielestäni aivan naurettavaa alkaa syyttämään konsoleita moisesta asiasta joka on pääasiallisesti kuitenkin pelinkehittäjien omaa laiskuutta.

Jotkut sanovat että konsolipelit eivät ole yhtä vakavia tai syvällisiä kuin Pc pelit. Väärin, näillä ei ole tällä saralla yhtään mitään eroa, sillä konsoli joka on 90% tarkoitettu pelaamiseen omaa kaiken tarvittavan, kuten tietokonekin pelin luomiseen.

Konsoli sekä PC omaavat molemmat hyvin samankaltaista rautaa, molemmista löytyy näyttis, prosessori, välimuistit, kovalevy sekä verkkokortti(?). Ainoa ero on, siinä että konsolilla peli tehdään juuri sen yhden laitteen tehojen ehdoilla joka vaikuttaa lähinnä graafiseen ulkoasuun. Tietokoneella tämä taas menee Windowsin ehdoilla sekä tehovaatimusten kurissa pidon ehdoilla. Molemmat antavat samankaltaisen vapauden PELAAMISEEN, tietokoneilla sitten voi löytyä näitä ei pelillisiä ominaisuuksia kuten kartta editoreita sun muita modi työkaluja, joilla voi tehdä modeja nykypäivänä jo konsolipeleihinkin (katso Unreal Ps3 uutiset)

Tuoko tämän traagisen eron nyt sitten padi ja näppis+hiiri taistelu. Ei tuo, sillä molemmat omaavat tarvittavat portit lisäohjaimiin joten mikäli peli sen sallii voi siinä käyttää niin padia tietokoneella kuin hiirtä+näppistä konsolilla.
Molemmilla on mukava pelata mutta tietyissä peleissä niitä ei saa laittaa vastakkain, toisen omatessa epäreilun edun.

tappelupelit/autopelit pad>näppis+hiiri
fps/3rdps näppis+hiiri>pad

Molemmilla kuitenkin voi olla hyvä pelata saman genren pelejä vaikka eroja nopeudessa ja tarkkuudessa löytyykin.

Noh entä sitten Pal tv resoluutio?
No ei todellakaan, elämme jo HD aikakauden alkua, pelit tukevat konsoleillakin jo todella korkeita resoluutioita ja nämä näyttävät varmasti miellyttävältä myös siinä 19" näytössäkin.

Mistä tämä sitten johtuu?
Kenties se johtuu aiempien aikojen pelinkehittäjien töppäyksistä kuten DeusEx2 tai Halo. Joiden tietokone käännökset ovat todella laiskoja tekeleitä. Oblivionissakin jää ihmettelemään miksi käyttöliittymä on jätetty tismalleen konsoli version kaltaiseksi vaikka tämän puutteen saa jopa modin kautta muokattua vanhanaikaiseksi tietokoneella paremmin toimivaksi.

Pelit eivät myöskään yksinkertaistu sen konsolipelaamisen suosion noustessa, vaan
jos tämänkaltaista tuntee kokevansa kannattaa miettiä miksi pelejä tehdään. No rahan takia tietysti, ja mikäli kaikki PC ja konsolipelaajat pelaavat tietynlaisia pelejä niin sellaisia sitten tehdään. Tähän ei kannata kuitenkaan lannistua sillä aika ajoin ilmenee taas tiettyyn genreen suuntautunut helmi kuten GTA aikoinaan jotka suorastaan rohkaisevat sen genren pelien kehitykseen markkinaosuuksien toivossa.
Älkää siis syyttäkö konsoleita siitä että pelinkehittäjät laiskottelevat ja maksimoivat voittojaan.

No comments: