Tuesday, November 6, 2007

Parhaat pelit jota kukaan ei ole pelannut osa2. Deus Ex: The ConspiracyAlusta: PC, Ps2
Tekijä: Ion Storm
Pelaajia: 1

PC:llä edelleen maineikas ja monien mielestä edelleen paras first person shooter mitä on koskaan julkaistu. Peli on kylpenyt monissa hyvissä arvioissa ja kehuissa.
Kuitenkin kohtuullisen laadukas PS2 versio ei yltänyt läheskään samankaltaiseen suosioon vaikka uudelle alustalle astelikin. Itse olen pelin vetänyt Ps2:lla noin viisi kertaa läpi sekä useita kertoja puoleen väliin.

Peli kertoo nanotekniikalla super agentiksi pumpatusta JC Denton nimisestä henkilöstä joka on alkupuolella valtion puolella ja pyrkii eliminoimaan terroristit jotka varastavat ihmelääkettä harmaaseen kuolemaan joka kylvää New york:in kaduilla.
Peli ei ole aivan normaali FPS peli vaan siihen on sekoitettu System shock2:sen tapaan roolipeli elementtejä. Pistoolilla ampuminen on varsin tehotonta jos agentti ei ole kouluttautunut tähän, eikä myöskään hakkerointi onnistu. Kaikkia kykyjä ja taitoja pelissä ei voi maksimoida joten loppua kohden edetessä joutuu pelaaja hieman miettimään miten haluaa edetä hiipimällä, toiminnalla vaiko kiertämällä.
Peli oli myös ensimmäinen FPS peli jossa tekemisillä on lievä vaikutus juonen kulkuun ja siihen miten hahmot maailmassa reagoivat sinuun. Alkutehtävässä jos et tapa yhtään terroristia ja käyt naisten vessassa, toetaan pelaajalle että hän olisi voinut käyttää enemmän voimaa etenemisessä sekä pyytävät ettei hän kävisi enää naisten vessassa.

Harmi kyllä, Deus EX2 (PC, XBOX) oli totaalinen katastrofi faneille ja DeusEx3 on vain kaukainen haave joka toivottavasti toteutetaan vielä lähitulevaisuudessa.

KUVIA: IGN

No comments: