Wednesday, March 14, 2007

Mielenkiintoiset sekä hyödylliset sivustot Osa:1

Kuluvana vuotena vastaani on tullut huomattava määrä täysin ilmaisia sivustoja joiden kanssa voi viettää paljon aikaa säädellessä ja käyttäessä heidän palvelujaan.
Pyrin tässä blogi merkinnässä luettelemaan nämä jonkinlaisessa järjestyksessä

Youtube
Videoiden katsomiseen perustuva sivusto, johon kaikki käyttäjät voivat vapaasti lisätä omia videoitaan. Kyseinen palvelu on lyönyt itsensä hiljattain läpi massan ja kasvanut suureksi media sivustoksi josta voi nykyään löytää tuhansia videoita aina bändien musiikki videoista anime sarjoihin saakka. Kyseinen sivusto on täysin ilmainen ja sinne voi lisätä videoita halutessaan helposti, joka tietysti vaatii rekisteröitymisen.

Google
Varmasti kaikille tuttu hakusivusto, heidän historiansa alkaa yksinkertaisesta koulu projektista joka kasvoi internetin parhaaksi hakukoneeksi, sivun mainonta idea on nerokas sillä se näyttää hakutulokseesi liittyviä "mainos" linkkejä hakutulosten sivussa, ja joka kerta kun Google ohjaa ihmisen näille sivustoille saa Google rahaa tililleen asiakkaan onnistuneesta ohjauksesta, tämä ei muutaman yrityksen kautta olisi välttämättä tuottoisaa, mutta Googlen valtava suosio on tuonut monet yritykset tähän mukaan. Googlen menestys on luonut monia lisäpalveluita Googlelle josta suurin osa on tietääkseni ilmaisia kuten tämä Blogi sivustokin.

Ampparit
www.ampparit.com sivusto on suomalainen, eri sivustoilta uutissyötteitä keräävä sivusto. Tämä tekee sivustosta kokoelman eri aihealueiden uutisotsikoista ja helpottaa uutisten lukemista erityisesti niille jotka haluavat pysyä tarkasti tietoisena siitä mitä maailmalla tapahtuu. Huonona puolena mainittakoon että ulkomaalaisia uutisia ei kyseisessä sivustossa näe, sivusto on rajoittunut vain suomalaisiin sivustoihin.

Mikseri
Paikka jossa monet nuoret julkaisevat musiikillisia teoksiaan muiden käyttäjien kuunneltavaksi ja kyseinen sivusto tietysti helpottaa myös levy yhtiöiden taakkaa etsiä potentiaalisia nuoria artisteja. Monet sivuston kappaleista omaavat valtavasti potentiaalia ja välillä ihmetteleekin että, eikös näillä ole viellä levytys sopimusta? Tietysti myös vähemmän kehittyneitä bändejä ja artisteja sivustolta löytyy, mutta tämä viestii myös sivuston vapautta julkaista omia teoksiaan, monet bändit ovat tämän sivuston kautta varmasti saaneet itselleen myös levytys sopimuksen.
Mutta minulle sivusto on valikoima ilmaista musiikkia joten mikä ettei.

Photobucket
Tällä sivustolla voit perustaa kuva albumeita joita voit käyttää moniinkin eritarkoituksiin. Itse saan sivuston kautta avatarin mm tänne blogiin, sekä monille foorumeille, lisäksi on helpompaa vain antaa kaverille linkki valokuviin kuin tukkia hänen kuviaan omilla valokuvillasi. Myös kotisivustojen teon yhteydessä, tämän sivuston käyttäminen voi olla kannattavaa, kaikki kuvat kun eivät välttämättä mahdu sivustollesi ja haluat ne silti sieltä näkyvän, on helppo linkata sivustoltasi photobucketissa oleviin kuviisi.

Google Blogger
Tietysti tarvitseehan minun myös mainostaa tätä Googlen blogi sivustoa, kyseinen blogisivusto on varsin helppo käyttöinen eikä mitään ongelmia ole ainakaan viellä näkynyt. Kyseessä on siis eräänlainen nettipäiväkirja tyylinen sivusto hieman kuten Myspace MNS:ltä josta en kuitenkaan pitänyt sen vaatiessa useaan ominaisuuteensa Internet explorer selainta joka monissa aiheuttaa varmasti kylmänväreitä jo pelkän maininnan takia, itse käyttö taas voi olla erittäin vaarallista.
Google blogger tosiaan toimii moitteetta ja blogeissa voi käyttää niin kuvia, linkkejä ja kiitos youtuben myös videoita sekä perus tekstin muokkaukseen liittyviä asioita.

Mikäli jotain kysyttävää heräsi niin kommentteja voi edelleenkin jättää.

1 comment:

Metdragoid said...

juu on noi kaikki ihan hyviä ja käteviä sivuja