Tuesday, March 20, 2007

Pelirintamalla tällä hetkellä osa:3

Nykyään yksi konsoli ei riitä julkaisijoille
Yksinoikeus pelit muuttuvat monialustaisiksi lähes päivittäin tällä konsolisukupolvella, X0:n suuri pelikehittäjä Bioware työstää myös Ps3 projektia ja Devil may Cry4 astelee myös Ps3:lle. Tästä kuitenkin itselläni herää ankara epäillys pelien lopullisesta laadusta, kun pelien kääntäminen konsolilta konsolille on rahaa vievä prosessi voi tällä olla todella haitallisia vaikutuksia pelien lopulliseen laatuun. Kysymys herääkin, onko tulevat monialusta pelit vain pettymyksiä vai pystyvätkö kehittäjät löytämään jonkinlaisen kultaisen keskitien peleissä.

Wii:n tilanne näyttää hyvältä tällä hetkellä, lukuun ottamatta monien pelitalojen Nintendon viattoman imagon hyödyntämistä. Kone itsessään on tehoissa huomattavasti Xboxia parempi (puolet tehokkaampi) mutta silti osa peleistä näyttää huonommilta kuin Ps2:lla. Nintendo itse osaa edelleen antaa peleilleen kultaisen kosketuksen ja pelit ovat edelleen sitä odotettua laatua mutta monet firmat yrittävät vain hyödyntää "grafiikka ei ole tärkeää termiä" välillä vähän liikaakin. Itse ainakin haluan peleiltä myös mahdollisimman hyvää visuaalista puolta jos pelistä haluan täyden hinnan maksaa. En tarkoita että olisin jokin grafiikan sokaisema hullu, pelattavuus ja uudet ideat ovat myös erittäin tärkeitä mutta jos hyvään grafiikkaankin on näiden lisäksi mahdollisuus, siihen on tähdättävä.

Päälle 700€:n pamaushan joka tapauksessa viikonloppuna tulee, moista multimedia laitetta kun ei voi missata vaikka negatiivisia uutisia onkin jonkinverran tullut.
Mutta oblivionin myöhästellessä kuukauden verran joudun nyt miettimään minkä pelin ostaisin tuohon kaveriksi Resistancen kanssa. Minkä itse ostaisit lähetä ihmeessä kommenttia!

1 comment:

Metdragoid said...

jaa suurimmaksi osaksi samaa mieltä noista kommenteista, mutta ps3 maksaa silti aivan liikaa, odottaisit ainakin ekaa hinnan alennusta, ainut asia mikä ps3 on mielestäni hyvä asia on sen aluekoodittomuus