Friday, March 23, 2007

Ps3 ostettu - ensimietteitäTämä blogi merkintä tulee vähän myöhässä, mutta eipäs sillä sitten mitään.

Sain vihdoin haettua, Ps3:seni Pop-peli videopeli kaupasta, josta olin kyseisen laitteen varannut. Heti ensimmäiseksi yllätyin laitteen painosta kun olin tottunut Ps2:sta siirtelemään, jo se kertoi että Ps3 omaa vähän enemmän voimaa kuin Ps2.
Peleiksi otin Resistance ja Motorstorm ja nimistä klikkaamalla pääsee näkemään kuvia itse pelistä.

Resistance: fall of a man

Nettipeli: on max 40 pelaajaa
moninpeli: offline 4 pelaajaa
Genre: Fps
Ikäraja: K18
tekijä: Imsomniac games

Peli on täysin uusden tyylinen alternative universe shootter, joka kuvastaa pelin juonta jossa toista maailman sotaa ei koskaan tapahtunut vaan Chimera nimiset otukset valloittivat koko vanhan mantereen venäjän alaskasta lähtien. Englanti yrittää kaikin voimin pistää hanttiin tätä uutta uhkaa ja amerikka lähettää odotetusti apuja koska ei aikaakaan kun chimerat nauttisivat jo jenkkien new yourkin hampurilais baareissa mikäli heitä ei euroopassa pysäytettäisi. Nämä apujoukot kuitenkin kuolevat jo maihin laskussa lukuun ottamatta pelin päähenkilöä Nathan Hale:a joka sitten yhdistää voimansa brittien sotilaiden kanssa taistellakseen Chimera otuksia vastaan.

Pelin kehittäjänä on Imsoniac joka on tuttu mm loistavista Ratchet and clank pelisarjoistaan joissa asearsenaali on aina ollut huippuluokkaa. Tätä se on resistancessakin, mukana on mm aikaa hidastavia tarkkuuskivääreitä, suojakentän luovia seinän läpi ampuvia pulssi aseita, tai kenties konekivääreitä joiden ammukset hakeutuvat niille määrittämääsi kohteeseen. Pelin kontrollit ovat luultavasti parasta mitä Playstation konsoleilla on fps peleissä nähty sillä pelin omaksuu todella nopeasti ja ei aikaakaan kun pelaaja on oppinut jo chimeroiden teurastus juhliin tarvittavat perusteet.
Pelissä eteneminen on nopeaa, mutta liian nopeasti eteneminen erityisesti vaikeammilla vaikeusasteilla on kuin huoksisi suoraan kuoleman syliin, Nathan kun ei tykkää omaksua lyijyä ruumiiseensa yhtään sen enempää kuin vihollisetkaan.

Nettipeli on mahtavaa materiaalia, toisinkuin yksinpeli joka omaa vähän lineaarisuutta jostain ihmeen syystä, on netti peli maksimissaan 40 pelaajan voimin todellista sotaa laajoilla alueilla. (itseasiassa aluuet ovat välillä hieman liiankin laajoja sillä vihollisia joutuu 30 pelaajankin mittelöissä jo etsimään)
Nettipelissä löytyy myös tuki kaverilistoille, kuulokemikrofoni chateille, sekä claanien perustamiseen joista jälkimmäinen varmasti tuplaa pelin eliniän, jos oikein kunnolla saa claanin pelittämään.

Yksinpelistä viellä, sen verran että graafisesti peli on huikea esitys, pölyinen sodan ajan Isobritannia on saatu peliin luotua hienosti, vaikka viellä jotain jäisi haluamaan. Fysiikka puolella Havok engineä lukuun ottamatta peli vaatisi kyllä hieman enemmän ponnistelua, kun viellä löytyy objecteja joiden kanssa fysiikka ei pelaa kunnolla, kuten vaikka eräässä jaksossa nähdyt keinut joiden päällä hyppiminen tai työntäminen ei vaikuttanut niihin lähes mitenkään. Peli on kaiken lisäksi haastava ja pelaajan korjaa kuolema jopa helpoimmalla vaikeus asteelle useamman kerran, mutta hyvin ripoitellut chekpointit estävät turhautumisen.

9/10 Playstation konsoleiden paras first person shootter.

Motorstorm


Monille peli joka lähtee ps3:sen mukaan julkaisu päivänä resistancen kaveriksi tai yksinään. Kyseessä on aavikko kaahailua moottoripyörillä, rantakirpuilla, ralliautoilla, rekoilla, jeepeillä, mönkijöillä, sekä olikos viellä pick up autotkin mukana. Autoja on riittävästi mutta ratoja hieman liian rajoitetusti, tämä iskee sisällön määrrään aika tavalla. Jokainen kilpailu tosin on aina erillainen, riippuen siitä mitä kilpailijasi tekevät ja mikä ajoneuvo sinulla on käytössä sekä miten kilpailijat ovat näitä liikenne merkkejä sun muita tielle saaneet vietyä törmäillessä niihin. Autot ovat kuin kivi paperi ja sakset, toiset ovat nopeita kun toiset taas kestäviä tankkeja joilla voi murskata muitakin autoja.

Ajaminen on todella hauskaa, vaikka välillä hieman kiroileekin viimeisellä mutkallaan törmätessä johonkin esteeseen ja auton lentäessä tyylikkäästi palasina muiden pelaajien konepellille ja tietysti tällöin häviää kisan tai tulee ainakin kolmanneksi. Tekoäly antaa kattavan vastuksen ja jokainen kilpailu syöttää pelaajille haasteita toisensa jälkeen, tietokone tekee myös virheitä joka tekee niistä varsin ihmismäisiä sekä tuo peliin huomattavasti hienomman fiiliksen ajaessa suuressa kanionissa jossa näkee tietokone kuskienkin lentäessä voltteja ajoneuvvon räjähtäessä palasiksi. Pelissä tulee varmasti monesti ajateltua "wow" kun tietokone kuskit käyttäytyvät hyvinkin ihmismäisesti ja ryminässä palasia lentelee joista osa jää viellä kentälle kiusaamaan viimeiselle kierrokselle saakka. Harmillisesti autojen kaikki osat eivät kentälle jää ja jotain rajoituksia tässäkin varmasti on, esimerkiksi keskiruumis ei autoissa jää kentälle auton rikkoutuessa mutta konepeltiä ja renkaita on kyllä tullut vastaan.

Kentät ovat laajoja vaikka kyseessä onkin kilpa ajelua, reittejä on lukemattomia joista kaikki sopivat parhaiten erityyppisille ajoneuvoilla, rekat menevät mutaisissa teissä nopeiten jossa taas ralliautot hidastuvat ja liiraavat huomattavasti enemmän. Kovalla pinnalla taas ralliautot kiitävät nopeammin.
Ajoneuvvot on saatu loistavasti palanssiin ja riippumatta autosta on pelaajalla aina mahdollista voittaa oikeita reittejä ja auton vahvuuksia hyödyntäen.

Nettipeli tuli euroversioon joka ikävä kyllä puuttuu japanilais versiosta (saavat sen varmaan jossain päivityksessä lähiaikoina) luvassa on kaverilistat jotka peli hakee Ps3 kaverilistaltasi helposti ja vaivattomasti. Kilpailuiden perustaminen on helppoa ja kivaa. Nettipeli on tässäkin pelissä se joka nostaa pelin eliniän huomattavasti yksinpeliä pidemmäksi. Yksinpeli kun jää aika tyngäksi ratojen vähäisyyden vuoksi. Ratoja tosin on luvattu kuulemma lisää päivityksissä, mutta saa nähdä onko kyseessä ilmais materiaalia vaiko ihan pienen maksun vaativaa. Ratojen nykyisen laadun perusteella niistä voisi kyllä jopa maksaa jos Sony saa vaihoehtoisen maksu tyylin luottokorteille pian myös tänne vanhalle mantereelle.

9/10 *lentää jyrkänteeltä auto palasina* "P*rkl***********!!!"

Sitten itse laitteeseen, jonka kanssa on tullut leikittyä enemmän kuin pelien johtuen lähes nettiselaimesta jonka käyttö on suht helppoa näppiksellä ja hiirellä.

nettiselain
Omasta mielestäni ehkä hyödyllisin ominaisuus ps3:ssa, kyseessä on siis normaali nettiselain jota voi käyttää myös normaaleissa telkkareissa vaikka resoluutiolla joutuukin leikkimään riippuen minkäs kokoista fonttia sivuilla käytetään. Mikäli ei taloudesta löydy usb näppistä ja hiirtä niin kannattaa sellaiset koneeseen hankkia ne helpottavat kaikkea kirjoittamista koneella moninkertaisesti, ja virtuaali näppäimistöt eivät ole koskaan niin vaivattomia käyttää. Mutta kirjainmerkit helpoittavat padi käyttäjiä huomattavasti, mutta foorumien käyttöön suosittelen näppäimistöä ja hiirtä.
Mainittakoon että selain on silti viellä jopa IE:tä huonompi (jos unohtaa IE:n turva aukot ja sen tavan suosia kaikkien ponnahdusikkunoiden näyttöä sekä spywaren sisälle pääsyä) sillä läheskään kaikki sivustot eivät toimi täydellisesti, esimerkiksi monet monimutkaiset sivustot ja flash pohjaiset sivut voivat jäädä toimimatta, ja Pandoraa tai web messengeriä ei voi viellä ainakaan käyttää (web messenger toimii puoliksi, sillä voi logata meseen mutta kavereiden kanssa ei puhella) Sony tosin päivittelee näitä ominaisuuksia Ps3:sen ikääntyessä, joten parannusta voi odottaa, tai mikäli haluat kaiken heti nyt niin asennappa linux ja siihen vaikka opera niin voit unohtaa kaiken mitä äsken sanoin. youtube toimii ps3:lla yhtähyvin ellei paremmin kuin tietokoneella, kuva kun on lähes koko kuvaruudun kokoinen jo pikkukuvana johtuen television pienestä resoluutiosta.

folding@Home

Haluatko paikkasi syöpälääkkeen sekä muiden lääkkeiden kehitystyön auttajana, Ps3 antaa sinulle mahdollisuuden siihen ja ainoa miten joudut itseäsi rasittamaan on ladata Folding@home palvelu ja pistää se päälle. Näin koneesi alkaa laskemaan tuhansien muiden koneiden kanssa proteiinien käyttäytymistä muodostaen todellisen super tietokoneen se mikä veisi jopa maailman nopeimmilla tietokoneilla kymmenkunta vuotta laskea. Ps3:set ovat jo nostaneet nopeutta huimilla määrillä joten eikös ole jo aika liittyä hyväntekijöiden seuraan ja jättää kone aina välillä laskemaan proteiinien käyttäytymistä kun menet kavereidesi kanssa vaikkapa juhlimaan.

Kaverilista
Ps3:lla voit lisätä muita käyttäjiä kaverilistoille, mutta tämä on viellä aika pahasti kesken, sillä chat mahdollisuuksia ei viellä ole (paitsi kuulokemikrofonin kanssa) mutta viestejä voi lähettää hieman vanhanaikaisesti tekstiviesteillä.
Tähän voi odottaa huomattavaia parannuksia tulevaisuudessa.

musiikin kuuntelu
Musiikkia voi kuunnella netissä surffatessa tai kuvia katsellessa, mutta heti jonkin enemmän vaativan prosessin käynnistyessä musiikki lakkaa, laite järjestää kappaleet joko albumi kansioihin tai muutamalla muulla tapaa, joten kannattaa mieluiten siirrellä ps3:lle kokonaisia albumeita muutaman kappaleen sijaan, tosin onhan mahdollista ottaa nuo kansiot kokonaan pois jolloin kaikki koneella olevat mp3:set näkyvät winampin tavoin rivissä.

Video toisto
Laite toistaa vain Mp4 videoita, eli avi videoihin tai muihin joutuu käyttämään dekoodereita ja muuttamaan ne Mp4 muotoon. Kuva toisti on hyvä onhan kyseessä sentään High definicion kuvan laatua tukeva supertietokone. (HD kuvaan tarvitsee tietokoneellakin jo päälle 2ghz koneen kunnon näyttiksellä, muuten pätkii ja pahasti)

PSP yhteensopivuus

nämä on sonylla varsin keskeneräiset, mutta 10m välimatkalla voi psp:lläsi katsoa Ps3:sta löytyviä videoita, surffata netissä, kuunnella ps3:ssa olevaa musiikkia sekä katsoa kuvia jota koneella löytyy, eli siis etäkäyttää ps3:sta. Sonylla on suunnitelmissa että tämä voisi tapahtua Wlanin kautta jolloin voisit missä tahansa wlan verkossa etäkäyttää Ps3:sta.

Tässä hieman tästä laitteesta, laitteesta voisi kertoa monta sivua mutta tämä tältä erää.

1 comment:

Metdragoid said...

Wall of Text crits you for 36669
You die
... muuten ihan hyvää juttua