Monday, March 19, 2007

Mielenkiintoiset sekä hyödylliset sivustot Osa:2

Viimekertaisessa blogissa esiteltiin hyvän kokoinen liuta hyviä sivustoja jotka auttavat tutustumaan internetin ihmeelliseen maailmaan. Tällä kertaa jatketaan siitä mihin jäätiin, pyrinkin aina silloin tällöin jatkamaan kaikkia näitä teemoja, oli kyseessä sitten musiikki pelit tai muu asia.

Hotmail
Hotmail on ilmainen sähköposti palvelu joka kuuluu Microsoftin MNS palveluihin, itselläni on ollut hieman erimielisyyksiä Microsoftin kanssa niin laite kuin ohjelma puolella, mutta hyvät palvelut silti tunnistan. On totta että internetistä voi löytää useita eri sähköposti palveluita ja suuri osa on myös ilmaisia kuten Luukku(Mtv3), Jippii ja kerrottakoon vielä Gmail(google). Itse silti valitsisin Hotmailin sen edes jotenkin toimivan roskaposti filtterin sekä MNS palveluiden takia. Esimerkiksi Messengerissä voi käyttää Hotmail tilisi tunnuksia vaivatta, myös muutkin sähköposti osoitteet käyvät, mutta se vaatii pienoista säätöä. Myös mainittakoon OK MNS Myspace joka on myös eräs kustomoitava Bloki palvelu.

Wikipedia
Jos olet kiinnostunut internetin valtavasta tietojen valtamerestä, on tämä sivu kuin luotu sinulle. Yllämainittu linkki johtaa suomenkieliselle Wikipedia sivustolle, mutta jos totta puhutaan, pienellä englannin kielen opettelulla pääsee käsiksi huomattavasti kattavampaan ja joka päivä laajenevaan wikipediaan, jonka linkki on Tässä. Kyseinen sivusto on avoin kaikille jotka haluavat valoittaa ihmisiä omista kiinnostuksissaan, wikipedia antaa kaikille oikeudet kirjoittaa tietoa sivustolle jonka puolesta voi tiedoissa olla myös hieman fiktiotakin välillä joukossa, mutta monista käyttäjistä johtuen yleensä paras teos on nähtävillä joten fiktio jää harvaksi. Siitä vain etsimään vaikka Kreikan mytologian jumalten tutkimuksia tai kenties mitä Suomesta on kirjoitettu englannin kieliseen wikipediaan.

ytmnd (your the man now god) Eräänlainen "taiteellinen" nettisivusto, missä käyttäjät tekevät sivuja jotka perustuvat joko yhteen kuvaan, tai sarjakuvamaiseen dia esitykseen. Tätä elämöidään teksteillä sekä musiikilla. Sivustolta löytyy eniten tosin humoristisia pätkiä ja ikävä kyllä myös keskinkertaisia tuotoksia löytyy. Käy ihmeessä katsomassa mitä kaikkea ihmiset nyt on sitten saanut aikaan yllä mainituilla tempuilla.

Sanakirja
Suomesta englanninkieleen ja toisinpäin, tällä sivustolla on suhteellisen kattava sana tietokanta jota voit hyödyntää jos eteesi tulee sana jota et ymmärrä tai haluat tietää mitä sana on englanniksi. Varoitukseksi kuitenkin että tämä ei todellakaan sanakirjoja korvaa millään tavalla. Mikäli olet löytänyt paremman niin eikun kommenttia tulemaan!

Pandora
Internet radio kanava joka soittaa musiikkia esimerkki bändin nimen perusteella, esimerkiksi Metallica:n kirjoittaessa radiokanavan nimeksi alkaa radio kanava toistaa Metallicaa ja sen tyylisiä kappaleita joista voi tehdä vaikka mitä löytöjä musiikki rintamalla. Metalli puolella kuitenkin varoitukseksi, että välillä sivustolle riittää että jokin bändi soittaa metallia ja sen perusteella children of bodomin jälkeen alkaa soi vaikkapa Lordi tai Iron maiden. Sivulle voi lisäksi yrittää kertoa mistä kappaleista pitää jolloin sivusto toistaa enemmän sen kaltaisia kappaleita. Sivusto on täysin ilmainen, mikäli hyväksyy mainokset.

No comments: